Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cantitatea de calciu necesara zilnic!

Cantitatea de calciu necesara zilnic!

Calciul este cel mai abundent mineral din organismul uman, cu functii structurale atat de importante incat daca rezervele sale s-ar pierde in intregime, corpul s-ar reduce la o masa tisulara lipsita complet de forma si consistenta. Mai precis, 99% din calciul total este stocat in aceste structuri dure, restul de 1% distribuindu-se in celulele nervoase, sange, precum si in alte structuri tisulare.

Acesta indeplineste un rol extrem de important in procesul de crestere si dezvoltare normala a organismului si in asigurarea functiei reproductive. De asemenea, are rol in formarea si mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, previne aparitia osteoporozei, intervine in procesul fiziologic de coagulare sangvina, de transmitere nervoasa, contractie si relaxare musculara, precum si in sinteza si secretia unor hormoni. Cele mai bogate surse de calciu sunt produsele lactate - laptele, iaurtul, branza, untul.

De asemenea, pentru un aport suficient de calciu se recomanda consumul zilnic de vegetale cum ar fi: spanacul, broccoli, napi, varza, conopida, telina, mazare, fasole verde, dar si de produse uscate - alune, nuci, seminte de susan, fasole boabe.

Stiti care este cantitatea de calciu necesara zilnic organismului dvs.? Utilizati acest calculator pentru a afla aceasta informatie.

Specificati informatiile




Calculati Anulati

Informare cu privire la protectia datelor personale

Datele introduse in aceasta sectiune nu sunt salvate pe niciun mediu de stocare al Sfatulmedicului.ro. Orice actiune este complet anonima si imposibil de a fi corelata cu un anumit vizitator.


Posibil sa te intereseze

Arhiva
  • Deficitul de calciu, un dezechilibru cu efecte severe

    Hipocalcemia nu este o afectiune per-se, ci, mai curand, se poate numi un dezechilibru electrolitic, care constituie cauza unor afectiuni precum tetania si spasmofilia. Hipocalcemia este, in general, evidentiata prin analizele de sange, dar exista si alte metode de...citeste mai mult

  • Importanta calciului in dieta

    Calciul este cel mai abundent mineral din organismul uman, cu functii structurale atat de importante incat daca rezervele sale s-ar pierde in intregime, corpul s-ar reduce la o masa tisulara lipsita complet de forma si consistenta. Acest lucru se datoreaza prezentei...citeste mai mult

  • Tratamentul cu calciu pentru osteoporoza

    Reducerea masei osoase apare ca parte din procesul natural de imbatranire. Daca acest proces continua pana la punctul in care oasele devin fragile si in pericolul de a se rupe, atunci se poate vorbi despre osteoporoza. Totusi, osteoporoza e considerata o boala care...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter