Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Durere in piept (precordiala)



Tuturor pacientilor trebuie sa li se faca hemoleucograma completa, VSH-ul, biochimia, VDRL-ul, radiografia pulmonara si EKG-ul.

Daca pacientul prezinta sputa, un frotiu si o cultura din aceasta trebuie facute cat mai posibil.
Daca se suspecteaza un infarct miocardic, trebuie realizate EKG-uri seriate si dozarea izoenzimelor creatin kinazei (CKMB) daca EKG-ul initial nu arata modificari semnificative. Nivelurile serice ale troponinelor pot indica diagnosticul de infarct.

Scintigrafia cu thaliu-201 este utila in diagnosticarea atat a infarctului miocardic, cat si a insuficientei coronare. Testul de toleranta la efort diagnosticheaza insuficienta coronara si, daca starea pacientului se deterioreaza, acesta necesita angiografie imediat. Angiografia poate fi urmata de o angioplastie cu balon, terapie de reperfuzie sau bypass chirurgical.

Daca acestea sunt negative si se suspecteaza un embolism pulmonar se pot masura gazele arteriale si raportul ventilatie-perfuzie. Testul D-dimerilor este un test sensibil pentru embolismul pulmonar. Angiografia pulmonara poate fi facuta daca acestea sunt negative si inca se mai suspecteaza un embolism pulmonar.

Daca se suspecteaza o boala de esofag, se pot realiza o serie de analize pentru tractul gastrointestinal superior, ca esofagografia care poate fi urmata de esofagoscopie si gastroscopie. Se poate face si un test Bernstein (perfuzia acida a esofagului), care reproduce durerea exacta si poate face diferenta intre durerea cardiaca si cea esofagiana. Monitorizarea ambulatorie a pH-ului poate diagnostica de asemenea refluxul esofagian.

Daca se suspecteaza pericardita, ecocardiografia si posibil tomografia computerizata a toracelui pot fi necesare. Angiografia coronara poate fi necesara pentru a diagnostica insuficienta coronara.

Ecocardiografia este de asemenea folositoare in diagnosticarea prolapsului de valva mitrala si diverselor cardiomiopatii. Holterul pe 24 de ore este util in diagnosticarea multor cauze de durere intermitenta.

Consultul unui cardiolog sau pneumolog sunt recomandate in orice moment. Anevrismele disecante pot fi confirmate prin tomografie sau RMN-ul toracelui.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter