Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Soarele si pielea copilului tau

Soarele si pielea copilului tau

De ce nu ar trebui sa ii dau cu lotiune de soare bebelusului meu de la 6 luni la un an?

Pielea copilului este subtire, facand-o mai fragila si mai putin grasa. Avand in vedere ca produce melanina, substanta ajuta la intarzierea insolatilor, dar copilul este mai putin rezistent la bacterii si la substantele din mediu. De asemenea, datorita faptului ca organismul bebelusului va transpira mai putin eficient, este mai greu pentru ei sa isi pastreze temperatura interna a corpului si micile lui sisteme se descurca mult mai greu cu cantitatea mare de chimicale din majoritatea lotiunilor de soare.

Am auzit ca uleiul pentru copii este bun ca lotiune de soare

Nu este adevarat! Uleiul pentru copii dat pe corpul lor pentru soare, nu va face decat ca pielea sa arda si mai repede si sa nu ii ofere protectie deloc.

Precautii impotriva soarelui

Cand ar trebui sa iau mai multe masuri de precautie?

Foloseste regula umbrei: daca umbra este mai scurta decat tine, inseamna ca soarele este prea intens, acest lucru se intampla de obicei intre orele 11 si 15. In lumina directa, in parc sau pe plaja, nu este nimic mai dragut decat ochelarii de soare in miniatura a bebelusului si cum se joaca el in nisip.

Adevarul este ca, ca aceasta imagine nu e atat de fericita pe cat pare. Trebuie sa fii atenta cu bebelusul, important e sa previ expunerea la soare prea mult.
Razele de soare pot duce la multe schimbari la nivelul pielii. Unele dintre ele apar imediat de la expunere precum: bronzul, pistruii, arsurile.

Alte iau mai multi ani sa se dezvolte, de exemplu: ridurile, petele. Cea mai serioasa schimbare a pielii o reprezinta cancerul de piele, care poate fi letal.

Este adevarat ca o palarie mare sau o umbrela ii pot oferi o protectie completa?

Nu este adevarat. Razele de soare se pot reflecta si de pe alte suprafete, precum apa sau nisip. Cele mai nocive efecte ale soarelui au loc la inceputul copilariei.

In cazul arsurilor:

  • Pentru bebelusii de sub 1 an, arsurile trebuie tratate ca o urgenta. Sunati doctorul imediat.
  • In cazul copiilor mai mari, sunati doctorul daca acestia acuza usturimi si dureri severe sau febra peste 38.3 grade C.
  • Ofera-i apa copilului tau sau sucuri naturale pentru a evita deshidratarea, mai ales daca nu urineaza regulat.
  • Prosoape umezite in apa vor racori corpul
  • Tine-l pe copil departe de soare si urmeaza pasii necesari pentru a preveni arsurile pe viitor.
  • Nu dati cu alcool peste arsuri
  • Nu folositi creme medicale precum hidrocortisonul fara acordul medicului


    •  

      Interpretare simptome

      semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

      Afla acum