Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Raceala la bebelusi (guturaiul)

Raceala la bebelusi (guturaiul)

Odata cu prima raceala din viata copilului tau vei observa unele simptome care te vor alarma: disconfort, nas infundat si inapetenta.

Trebuie stiut ca aceste raceli imbraca forme destul de usoare si nu pun probleme. In primii 2 ani de viata, bebelusul tau este posibil sa raceasca de 8-10 ori.

Ce provoaca racelile obisnuite?

Racelile sunt de fapt infectii repiratorii superioare cauzate de diferite virusuri. Au o incidenta foarte mare deoarece se transmit pe cale aeriana prin stanut sau tuse, lansand virusul in mediul ambiant.

Bebelusii sunt cei mai expusi racelilor obisnuite deoarece sistemul lor imun functioneaza doar la 60 % din capacitatea lui.

Cum afecteaza nou-nascutii?

Primul semn va fi crestrea semnificativa a temperaturii ( pana la 38 de grade C), apoi aparand tusea persistenta, ochii injectati, durerea in gat si rinoreea.

Copilul poate fi deseori agitat si fara pofta de mancare. Una din explicatii ar fii ca pana la 4 ani nu stiu sa sufle nasul singuri daca acesta este infundat si pot avea dificultati in repiratie.

Este posibil sa se trezeasca si in timpul noptii de mai multe ori pentru ca nu poate repira corespunzator.

Cat dureaza o raceala obisnuita?

Simptomele se amelioreaza dupa 10 zile, insa la unii copilasi pot persita pana la 2 spatamani. Sunt mai expusi sa faca mai multe raceli pe an bebelusii care intra des in contact cu copii mai mari. Iti vei da seama dupa aparitia rinoreei in anotimpurile reci.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum