Alaptarea la san
Nou-nascutii hraniti de la sanul mamei au probleme mai putin numeroase si mai putin severe decat cei hraniti cu lapte prefabricat, deoarece laptele de la san este mult mai digerabil, fiind eliberat din stomac de doua ori mai repede. Orice intarziere a golirii stomacului poate agrava refluxul.
Un alt avantaj al alaptarii de la san a copilului este ca laptele produs de mama are o aciditate mai scazuta. Astfel, daca bebelusul il absoarbe, acesta ii cauzeaza arsuri mai putin grave.
Prin alaptarea la san, are loc o apropiere mai mare de copii. In cazul in care il doare ceva sau este nefericit, copilul devine mult mai repede stresat. Hranirea de la san va ajuta sa il calmati mai repede. Alaptarea va ajuta sa raspundeti la nevoile copilului, si chiar daca nu-l puteti calma sau face fericit, este important sa fiti acolo pentru a-l linisti.
Substantele eliminate de un copil hranit de la san au un miros mai placut decat celelalte si exista un pericol mai mic de a pata hainele.
Sfaturi pentru evitarea refluxului
In timpul meselor, cat si dupa acestea, trebuie sa mentineti copilul intr-o pozitie verticala. Pentru evitarea refluxul, aveti de ales din urmatoarele alternative: folosirea unui port-bebe, ridicarea lui la un unghi de cel putin 45 de grade sau adormirea copilului pe pieptul dumneavoastra in pozitie verticala.
Urmatorul pas este identificarea mancarurilor sau vitaminelor din alimentatia mamei sau a copilului care ar putea sa cauzeze aceasta reactie.
Daca aceste masuri nu functioneaza, ar trebui sa incercati medicamente care reduc acidul produs de stomac, ajutand la micsorarea timpului necesar laptelui sa treaca din stomac in intestin. Aceasta solutie folositi-o doar in cazuri foarte grave, si numai dupa ce alte tratamente au dat gres.
Incurajarea copilului sa se hraneasca
Incercati sa pastrati procesul de hranire calm si linistit, alaptand intr-o camera linistita si intunecata. Cel mai bine ar fi sa-l alaptati atunci cand este somnoros.
Copiii care sufera de reflux se trezesc mai des, astfel puteti profita pentru a-l alapta mai des. In timpul noptii tineti-l aproape, pastrand contactul pielii si mangaindu-l.
Incercati sa-l hraniti in picioare si sa mergeti in timp ce faceti asta. Va poate fi de folos un port-bebe, deoarece il tineti intr-o pozitie verticala in timp ce mainile va sunt libere.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum