Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Taticii si scutecele

Taticii si scutecele

Peste 90% din cupluri sunt de-a dreptul stresate dupa nastere in principal din cauza faptului ca sunt mult mai multe lucruri de facut. Este important ca taticii sa se implice in toate activitatile legate de noul membru al familiei, dar si in activitatile legate de muncile casnice. Astfel imbunatatesc relatiile de familie, o sustin pe partenera lor si obtin un sentiment de satisfactie care o sa se rasfranga si asupra celui mic.

Taticilor le este foarte greu sa schimbe scutece si lasa aceasta responsabilitate pe seama mamicilor care „se pricep mai bine!”. Cea mai frecventa scuza a taticilor este ca scutecele au un miros greu de suportat.

Studiile recente spun ca barbatii au inceput in sfarsit sa schimbe scutece, dar problema este cum ii determinam pe toti sa o ajute pe partenera cu aceasta indatorire.

Uneori, femeile trebuie sa le faca taticilor o instruire inainte de nastere. De exemplu, viitorul tatic poate exersa cum sa schimbe scutece pe o papusa. Dumneavoastra, viitoarea mamica trebuie sa ii explicati pasii:

  • in primul rand, tata trebuie sa se spele pe maine pentru a-l proteja pe micut;
  • copilul trebuie asezat pe o suprafata sigura si tata trebuie sa aiba la indemana un scutec nou, un prosop curat si apa si sapun;
  • apoi, scutecul nou trebuie desfacut si ideal ar fi ca partea colorata sa vine in fata;
  • scutecul vechi trebuie indepartat (tata va avea grija ca bebelusul sa nu ajunga la el), apoi copilul trebuie spalat;
  • bebelusul trebuie asezat pe scutecul curat, cu fata in sus (amintiti-i viitorului tata ca trebuie sa vorbeasca tot timpul cu copilul ca sa nu inceapa sa planga sau sa devina agitat);
  • acum urmeaza aplicarea lotiunii sau pudrei pe funduletul bebelusul pentru prevenirea iritatiei;
  • fixarea scutecului in asa fel incat sa nu fie nici prea larg, dar nici prea strans;

    Daca totusi nu il puteti convinge sa schimbe scutece, pentru inceput va poate asista doar pentru a se obisnui treptat.

    In cazul in care, o abordare directa nu functioneaza, puteti incerca sa il implicati pe tata mai mult in viata bebelusului. Iata ce va recomandam:


    •  

      Interpretare simptome

      semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

      Afla acum