Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Metode de prevenire si tratament

Metode de prevenire si tratament

Diagnostic diferential

Dupa cum am mentionat mai devreme, este foarte putin probabil sa aiba intoleranta la lactoza la varste foarte mici, dar ca sa fii sigura trebuie sa vorbesti cu medicul.

Acesta te va intreba care sunt simptomele copilului tau pentru a pune un diagnostic.

S-ar putea sa iti sugereze sa elimini toate sursele de lactoza din dieta copilului timp de 2 saptamani pentru a vedea daca simptomele sale dispar.

Prevenire si tratare

Intoleranta la lactoza nu poate fi prevenita, dar poti sa faci anumite lucruri pentru a-l ajuta pe copilul tau.

Va trebui sa eviti produsele lactate si toate celelalte mancaruri care contin lactoza.

Mai exista cateva mancaruri care contin lapte: clatite, prajituri, cereale, supele si cartofii instant, margarina, salatele, painea.

Verifica eticheta si evita ingrediente cum ar fi zerul, lapte batut, pudra de lapte fara grasimi.

Observa reactia copilului tau. Unele persoane care nu tolereaza lactoza pot digera cantitati mici de lactoza, in timp ce altele sunt foarte sensibile chiar si la cantitati foarte mici.

Vei invata probabil din experienta ce cantitate din fiecare produs poate suporta copilul tau. Unele tipuri de branza au mai putina lactoza decat altele, de exemplu, asa ca ar putea fi mai usor de digerat.

Si iaurtul de casa este in general mai usor de digerat decat laptele si alte produse lactate deoarece bacteriile sanatoase din el ajuta la producerea lactazei.

In cazul in care copilul tau este foarte sensibil, va trebui sa eviti toate sursele de lactoza. Daca nu, poti sa ii dai doar cantitati mici din anumite produse lactate. S-ar putea sa le digere mai usor daca le mananca in combinatie cu alte mancaruri.

Asigura-te ca toate nevoile nutritive ale copilului tau sunt satisfacute. Daca trebuie sa elimini produsele lactate din dieta copilului tau, va trebui sa fii sigura ca are si alte surse de calciu, care ajuta oasele si dintii sa se dezvolte si sa fie puternice.

Sursele non-lactate de calciu includ verdeturi, lapte din soia, broccoli, portocale, somon etc.

Alti nutrienti de care trebuie sa tii cont sunt vitamina A si D, vitamina B, si fosforul. S-ar putea sa te ajute si o vizita la un medic nutritionist.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum