Cum sa gasesti un babysitter bun?
Daca abia incepeti cautarile unui babysitter, nu intrati in panica! Exista multe moduri de a gasi o persoana calificata pentru a avea grija de copilul tau. O strategie foarte buna este de a da zvon ca ai nevoie de un babysitter in cercul tau social, de asemenea poti suna agentii de babysitter sau sunt disponibile serviciile online, anunturile in ziar sau pe forumuri.
Cum aleg un babysitter?
Acest lucru depinde de necesitatile fiecarei familii. In cazul in care copilul trebuie sa stea singur cu babysitter-ul, incepe cu cineva destul de in varsta si matur pentru a se descurca. Dupa spusele Organizatiei Americane Crucea Rosie, parintii trebuie sa gaseasca pe cineva mai tanar de 11 ani pentru a avea grija de copilul lor. Insa unii experti sunt mai grijulii si spun ca un copil nu este calificat sa aiba grija de un alt copil daca nu a implinit varsta de 14 ani. In cazul in care ati gasit pe cineva, vorbiti cu acea persoana, observati cum interactioneaza cu copilul, iar apoi decideti singura daca este persoana potrivita.
Desigur, varsta nu este singurul factor. Daca persoana gasita este un adult, marea grija ar trebui sa fie experienta acesteia cu copiii si legatura pe care o stabiliti dvs cu ea. Atunci cand sunati la o agentie de babysitter, puneti mai multe intrebari, precum de cat timp lucreaza acea persoana cu copiii, varstele copiiilor cu care a mai stat si ce responsabilitati sunt implicate.
In cazul in care copilul dvs este sugar, asigurati-va ca persoana pe care o angajati are destula experienta cu copiii de aceasta varsta, daca doreste sau a facut cursuri de resuscitare a copiiilor sau primul ajutor. Mai ales trebuie sa va asigurati de faptul ca niciodata nu va va scutura sau vatama in vreun fel copilul.
Inainte de a iesi pe usa, trebuie sa va asigurati de faptul ca persoana care ramane cu copilul dvs este de incredere si este capabila sa reactioneze in cazul unei urgente sau cel putin sa stie pe cine trebuie sa sune in cazul in care apar probleme de orice natura.
De asemenea este indicat sa impuneti anumite reguli ale casei, astfel incat sa va asigurati de faptul ca babysitter-ul va respecta atat casa cat si obiectele dvs personale. Cateva dintre acestea pot fi impuse in functie de dvs. :
Ce intrebari sa-i adresez babysitter-ului?
Dupa ce ati acoperit toate informatiile generale, precum cererea unor referinte sau discutarea despre program si timpul liber, este indicat sa aflati mai multe despre experienta persoanei cu copiii si antrenarea sa in conditii de urgenta. Pe langa resuscitare, intrebati daca persoana respectiva este capabila sa se descurce in cazul in care copilul se ineaca sau in cazul incendiilor. Apoi, investigati cum se comporta cu copiii si care este experienta acesteia cu ei in detaliu. II plac copiii? ( bineinteles ca raspunsul va fi da, astfel ar trebui sa puneti intrebari care sa necesite raspunsuri mai complexe precum: "De ce va place sa lucrati cu copiii?" sau "Ce va place cel mai mult in slujba de babysitter?"
Nu in ultimul rand, aflati care ii sunt obiceiurile: daca fumeaza sau bea. Daca limbajul este important pentru dvs, atentionati-o ca nu trebuie sa vorbeasca inadecvat de fata cu copilul sau sa asculte un anumit tip de muzica de fata cu acesta si fiti sigura ca ati pomenit de regulile ce tin de televizor seara sau vorbitul la telefon cu prietenii.
Cum stabilesc o relatie buna cu babysitter-ul meu?
Trateaza persoana aleasa sa aiba grija de copilul tau cu respect - aceasta ar putea fi prima ei slujba si doreste sa fie tratata ca un adult- Nu ii cereti altceva decat ceea ce ati discutat prima oara. Nu este slujba ei sa spele rufe, sa faca curat in bucatarie, sa calce rufe sau orice activitate ce ar putea sa ii distraga atentia de la ingrijirea copilului. Insa, pe de alta parte este de asteptat sa stranga ceea ce foloseste in absenta ta.
Specifica ceea ce crezi ca a facut bine. Acest lucru ii va spori increderea si se va ocupa cu aceeasi atentie sau cu mai multa de sarcinile sale. Va intelege mult mai bine cum doresti sa se comporte cu copilul tau.
Cheia este de a o face sa se simta apreciata si dorita in casa. Faptul ca i-ai incredintat ingrijirea copilului tau spune deja multe, insa este important sa nu iei relatia cu aceasta de buna. Aveti grija sa stie cat ii valorati munca - daca este babysitter-ul tau preferat, spune-i acest lucru! Daca babysitter-ul tau se simte respectata si apreciata, ea va raspunde in acelasi fel si fata de tine, dar si fata de copilul tau.
Agentii de babysitting
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum