Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

7 Argumente pentru alaptat

7 Argumente pentru alaptat



Iata cele mai importante 7 lucruri pe care i le poti spune sotului tau daca ti se pare ca se simte exclus atunci cand tu alaptezi:

1. Laptele de mama ii asigura micutului cel mai bun inceput in viata – nici o alta mancare nu egaleaza valoarea nutritiva a laptelui si nu este mai usor digerabila de stomacul nou-nascutului.

2. Alaptatul te scuteste de povara sterilizarii biberonului inainte de fiecare utilizare si de prepararea laptelui praf sau a celorlalte formule de hrana pentru bebelusi pe care le gasesti in comert. Un avantaj important, mai ales in timpul noptii!

3. E mult mai usor cand plecati de acasa – nu mai e nimic de pregatit si de pus in bagaje in plus fata de lucrurile obisnuite.

4. Laptele de mama este gratuit! Gandeste-te cati bani ati fi cheltuit pentru a cumpara timp de cel putin 6 luni mancarea pentru bebelus.

5. Cercetarile au aratat ca bebelusii hraniti cu lapte matern sunt mai sanatosi decat cei ai caror parinti au apelat la suplimente nutritive. Ei au parte de mai putine infectii ORL si sunt mai bine protejati de alergii, de diabet juvenil sau de afectiunea numita Crohn (afectiune inflamatorie intestinala, care determina inflamatia si ulceratia tractului digestiv). Protectia oferita de laptele matern va continua si dupa perioada alaptarii, iar uneori poate dura si o viata. Rezultatul se va materializa in mai putine vizite la medic.

6. Copilul va capata un miros placut, specific bebelusilor care se hranesc cu laptele mamei.

7. Alaptatul faciliteaza dezvoltarea normala a dintilor si a musculaturii care va ajuta mai tarziu la mestecat si vorbit.

Alaptarea poate creste nivelul de IQ al copilului tau?
Studiile au aratat ca bebelusii hraniti cu lapte matern obtin rezultate mai bune la testele de IQ. Alaptarea iti poate face copilul mai inteligent, conform ultimelor studii asupra acestei teme.
Alaptarea pe termen lung a bebelusului duce la imbunatatirea abilitatilor de vorbire si a altor standarde de inteligenta.

Copiii care au fost hraniti pentru mai mult timp cu lapte de mama au primit calificative mai bune la varsta de 6 ani si jumatate pentru abilitatile de vorbire, abilitatile nonverbale si inteligenta generala. Profesorii le-au oferit note mai bune acestora decat celor care au fost alaptati pentru mai putin timp sau deloc.

Specialistii recomanda mamelor sa-si hraneasca pruncii doar cu lapte matern pana la 3 luni si sa continue alaptatul pana in jurul varstei de un an, in combinatie cu alte tipuri de hrana.

E drept ca acest lucru nu-ti va fi tocmai usor de aplicat, mai ales daca alegi sa te intorci la lucru destul de repede dupa ce nasti.

Simona Chiric
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum