Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

10 feluri in care tati il calmeaza

10 feluri in care tati il calmeaza

Taticii nu se pricep de obicei sa calmeze si sa ingrijeasca de copilul lor. Dar daca ii intrebi pe majoritatea taticilor, vei afla ca, din dragoste si pura necesitate, au dezvoltat intr-adevar felul lor special de a-si calma bebelusul. Iata cum se face:

Simte durerea copilul tau

Daca ii pui muzica lui preferata, bebelusului tau nu ii va trece foamea si nici nu va inceta sa planga daca ii ies dintii. Cu alte cuvinte, afla intai motivul real pentru care bebelusul tau plange. Da, pare logic, dar cand incepe sa planga logica parca te paraseste.

Daca nu esti sigur ce cauzeaza aceasta problema, spala-te pe maini si apoi ofera-i degetul tau mic ca sa il suga daca vrea. Aceasta poate fi o alternativa mai buna decat sa il dai in primire partenerei. Cheia este sa introduci degetul cu podul palmei in sus ca sa eviti sa il zgarii.

Adu ceva de baut

Pentru bebelus, bineinteles. Incearca sa ii oferi copilului tau o sticla calda cu lapte matern sau lapte praf.

Leagana-l

Bebelusii adora miscarea – si ce cale mai frumoasa de a fi leganat decat de bratele tatalui lor?

Ti-am putea sugera sa il arunci in aer si sa il prinzi, dar desi copilului ii va placea, partenera ta nu va fi incantata deloc. Asa ca incearca altceva, tine-l pe bebelusul tau pe umar si pune-i mana dupa gatul tau. Apoi, danseaza usor – leganandu-l inainte si inapoi – poti chiar sa te invarti o data sau de doua ori pentru a-ti pastra ritmul. Bate podeaua cu piciorul si incearca sa canti. Nu conteaza asa tare daca nu ai voce, atat timp cat este repetitiv si se potriveste cu ritmul dansului tau. Canta din ce in ce mai incet pe masura ce bebelusul tau se calmeaza. Si se va calma.

Strambaturi

Zgomote, fete contorsionate oribil, aruncari spontane pe cea mai apropiata suprafata. In cele din urma, vei avea ocazia sa folosesti ce ai invatat in copilarie. Un astfel de tatic transforma plansul in priviri lungi si chicoteli punandu-si ceva pe cap si lasand acel ceva sa cada si tipand „Oh nu, iar a cazut!”. Si repeta acest lucru pana cand bebelusul se plictiseste. Si s-ar putea sa dureze ceva.

Leagana-l si canta-i

Pentru multi, acest lucru ar putea sa intre in categoria „activitatilor jenante”. Oricum ar trebui sa respecti gusturile bebelusului tau in materie de muzica.

Poarta-l cu tine

Aseaza bebelusul intr-un portbebe pe burta ta. Cel putin unul dintre voi doi ar trebui sa adoarma sub caldura corpului tau, sau la auzul bataii ritmice a inimii tale, la auzul repiratiei tale sau sub influenta miscarii leganate din timpul mersului tau.

Asteapta putin

Mamicile vad acest lucru ca pe o perspectiva detasata si prin urmare „masculina”, dar uneori, copiii plang pur si simplu – si cateodata ei vor doar sa fie ascultati. Daca nu il doare nimic, nu ii este foame, nu este obosit sau ud si nu vrea sa fie tinut in brate sau leganat, atunci lasa-l sa planga, cel putin pentru cat timp poti tu sa suporti.

Da-i copilul partenerei tale

Uneori, s-ar putea sa nu vrei sa urmezi rutina obisnuita: spune-i partenerei tale ca esti obosit.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum