Agresivitatea in scoli
Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !
Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.
Delincventa juvenila si agresivitatea din scoli. Ce sfaturi si ce factori trebuie implicati?
Pentru ca aceste situatii sunt din ce in ce mai greu de gestionat in scoli, ar trebui ca profesorii sa fie instruiti cum sa abordeze problematica conflictului si a violentei in scoala.
La orele de consiliere elevii ar trebui sa fie ajutati sa-si exprime emotiile, sa experimenteze posibilitati de comunicare diverse pentru a favoriza procesele de intelegere a conflictelor. Ei trebuie sa invete cum sa-si exprime furia nu prin violenta fizica sau verbala, ci prin alte metode care sa nu produca rau celor din jur. Elevii trebuie sa invete acele abilitati care le permit sa gestioneze intr-o maniera eficace situatiile conflictuale: cum sa raspunda la insulte sau injurii, cum sa reactioneze la amenintari sau chiar la lovituri, cum sa ramana calmi in situatii stresante, dar mai ales trebuie sa invete cum sa isi controleze impulsurile.
Bineinteles ca tot ceea ce v-am descris sunt activitati complexe necesita si suportul specializat al unui psiholog, dar pentru ca sa apara rezultate trebuie sa fie implicati si parintii alaturi de elevi si profesori.
Diana Paula Stoian,
Specialist in Psihologia Copilului
Detalii specialist
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum