Rolul gradinitei in viata copilului
Conceptul sa-ti trimiti copilul la gradinita a aparut din doua motive. Primul ar fi ca cei mici au o capacitate crescuta de invatare la varstele de trei si patru ani. Al doilea, si cel mai important, este ca parintii nu au suficient timp disponibil sa-i invete. Normal ar fi ca cei in jur de patru ani sa-si petreaca timpul cu parintii decat sa stea cu un babysitter, care de obicei ii lasa in fata televizorului.
Beneficiile sociale ale gradinitei sunt de necontestat. Astfel, copiii de varsta mica invata sa traiasca in comunitate, sa urmeze o rutina si sa se inteleaga cu oameni ce nu le sunt rude. Se observa ca odata cu dezvoltarea televiziunii, a jocurilor pe calculator ce se adreseaza varstelor foarte fragede, copiii nostri sunt mai precoce. Majoritatea gradinitelor profita de aceste mijloace si practica un anumit tip de invatare a copiilor care acum cinci ani se practica numai la cel de clasa intai. Dar sarcina de a se integra in comunitatea clasei ramane la fel de importanta. Pentru un copil este mult mai usor ca aceasta parte a comportamenului sa fie rezolvata atunci cand el sau ea intra la gradinita.
Parintii pot oferi un mediu imbogatit si foarte afectuos pentru copiii lor. Daca au timp si energia necesara de a participa la intalniri parinte-copil la un muzeu local, de exemplu, copilul va avea cu siguranta parte de stimulare. De asemenea, copilul va fi familiarizat cu regulile activitatilor sociale prin vizitele frecvente la locurile de joaca.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum