Pericolul accidentelor
Dintre accidentele intalnite la aceasta varsta citam: electrocutarea, arderea cu fierul de calcat, oparirea (rastoarna oala cu supa, un vas cu apa fierbinte), inteparea cu diferite obiecte ascutite, incendii produse cu chibriturile lasate la dispozitia lor, inchiderea in dulapuri sau frigidere (accident mortal prin sufocare), inecul (cada de baie la care, dupa ce intra, deschide robinetele si nu mai poate sa iasa; piscine), intoxicatii (vin, tuica, articole cosmetice, medicamente pe care le ia drept bomboane), inhalarea de corpi straini in caile aeriene, intoxicatii cu gaze de esapament etc.
Copilul nu va fi lasat sa se joace cu chibrituri, cu bricheta; nu are voie sa umble la aragaz, frigider, prize, sobe cu gaze. Sub supravegherea parintilor poate fi lasat sa stinga lumina, radioul, televizorul.
La plimbarile prin oras, copilul nu va fi scapat niciodata din ochi, oricand putand sa "o zbugheasca" pe partea carosabila a strazii.
Nu va fi lasat in casa singur sau in "grija" fratilor mai mari (sub 7-8 ani), care, atenti la jocul cu alti copii, uita de fratele mai mic.
In sfarsit, un copil de 3 ani nu va fi lasat niciodata singur in casa cu un frate mai mic decat el. El nu are inca bine conturat sensul binelui si al raului, al pericolelor. Lipsa de control, instabilitatea psihica si motorie il pot face sa ajunga la acte ce pun in pericol viata celui mai mic.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum