Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Infectiile respiratorii

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Fetita mea are 2 ani si de 2 luni merge la cresa, la zi. Pana sa o dau la cresa nu a avut probleme de sanatate, racea foarte rar si nu facea complicatii: insa, de cand merge la cresa tot timpul tuseste si ii curge nasul. Cu tot tratamentul pe care il prescrie medicul pediatru (antibiotic si siropuri de tuse), tot nu-i trece sau daca ii trece in cateva zile incepe sa tuseasca din nou. Febra nu face, de mancat mananca si are o stare generala buna. Dar ce ne facem cu tusea asta, cand este seaca, cand mixta, cand productiva. De obicei tuseste noaptea si dimineata cand se trezeste; in timpul zilei nu prea tuseste. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, sunt disperata, deja ma gandesc sa nu o mai las la cresa, dar sunt la serviciu si nu am cu cine s-o las. Mii de multumiri!




Ceea ce a patit fetita dvs. este absolut normal. TOTI copiii (nu cunosc exceptii) fac mult mai multe infectii respiratorii cand sunt dati la cresa. Este o perioada in care copiii fac "schimb de microbi" ca sa zic asa.

De regula, aceasta perioada este limitata in timp, cam dupa 6 luni(daca rezistati) va raci mai rar; din nou creste probabilitatea racelii dupa venirea din vacanta, cand copiii aduc microbi noi. Cresa ofera insa foarte multe avantaje atat pentru parinti cat si, mai ales, pentru copii, incat ar fi bine sa treceti peste acest inconvenient.

Daca nu o veti da la cresa in continuare va raci mai mult la gradinita: nu este o problema a vreunei crese anume, ci a colectivitatilor de copii in general.

Incercati si un tratament de crestere a imunitatii generale. Folositi antibiotice numai cand este absolut necesar, altfel cu cat dati mai mult antibiotice unui copil cu atat va raci mai usor data viitoare.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum