Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Disparitia racelii

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Fetita mea, in varsta de 2 ani si 7 luni, a facut o viroza usoara: fara febra, a inceput cu o tuse usoara, stranuta des, un pic ragusita, noaptea sforaia usor(avea nasul infundat) si la cateva zile a inceput sa-i curga nasucul lumanarele. In aceasta perioada ii ies si ultimele masele. La sfatul medicului in prima faza i-am dat Nurofen, Ambroxol, Stodal. Dar a inceput sa tuseasca si mai mult si noaptea. Am dus-o la medic si mi-a dat: Olynt, Ospamox(mi-a zis sa trec si la a doua sticla), Ketof(seara) iar Claritin (dimineata), dar nici acest tratament nu a dat rezultate, ea tusea noaptea cam doua reprize pe noapte. Doctorita de familie a venit si a consultat-o si ea a zis ca nu are complicatii pulmonare a diagnosticat-o cu o rinosinuzita - i-a dat pinosol, ketof si claritin si antibiotic zinnat, stodal. Dupa acest tratament a rarit tusea si nu i-a mai curs nasul si mai era un pic infundata. M-am suparat si nu i-am mai dat nici un medicament. Este prima data cand copilul a reactionat asa greu la medicamente. Eu o fac de obicei bine foarte usor cu un stodal cu o frectie cu ceaiuri mai ales cand n-are febra. Iar acum mai are o tuse usoara, cand productiva cand neproductiva cand se trezeste din somn-dimineata si dupa-amiaza. Eu i-am factut intre timp si o cura de echinaceea cu propolis-siropel.




Daca este vorba numai de tuse fara febra nu trebuie deloc sa fiti ingrijorata. Dupa raceli simptomele dispar intr-o anumita ordine.

Ordinea vindecarii: intai dispare febra, apoi secretia nazala si tusea la sfarsit. Intre momentul cand dispare secretia nazala si momentul disparitiei tusei pot trece chiar doua saptamani.

Numai o schimbare a acestei ordini arata ca evolutia nu se face inspre vindecare. Daca tusea persista mai mult de doua saptamani trebuie facut un nou control medical.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum