Giardia sau urticarie?
Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !
Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.
Fetitei mele in varsta de 1 an si sapte luni ii apar blandute din cand in cand pe corp. La inceput apar ca niste pete rosii, care se reduc apoi ca dimensiune si de asemenea o mananca foarte tare. Medicul mi-a spus ca sunt din cauza giardiei. A fost tratata de giardia, dar blandutele ii apar in continuare. De ce ii tot apar aceste blandute si ce imi recomandati sa fac in continuare?
Giardia lamblia este cel mai comun parazit intestinal patogen. Se transmite prin intermediul apei si alimentelor contaminate si pe cale fecal-orala.
Tipic pentru infectia acuta este: diareea urat mirositoare cu scaune apoase, explozive, distensie abdominala importanta, anorexie, greturi, varsaturi, dureri abdominale, care determina in timp malabsorbtie intestinala si scadere ponderala.
In infectia cronica apare frecvent sanzatia de arsura substernala sau disconfort epigastric. Urticaria este posibila in evolutia giardiozei. Diagnosticul se stabileste pe baza examenului coproparazitologic sau examenului din lichidul duodenal.
Tratamentul se face cu medicamente antiparazitare; pentru a preveni reinfestarea se recomanda tratamentul tuturor membrilor familiei. Insa urticaria, desi poate aparea in contextul unei giardioze, nu este specifica pentru aceasta.
Urticaria este o manifestare cutanata caracterizata prin aparitia brusca pe piele a unor papule (pete rosii usor reliefate) sau placi reliefate care produc prurit (mancarimi) si au caracter efemer (pot dispare in cateva ore). In formele de urticarie subacuta sau cronica, eruptiile urticariene se pot repeta lunar pe o perioada lunga de timp.
Cauza urticariei poate ramane in unele cazuri necunoscuta; poate fi o reactie alergica la polen, praf, acarieni, anumite medicamente sau alimente (oua, ciocolata, capsuni etc.)
In cazul dumneavoastra ar fi util un consult dermatologic in perioada eruptiva; de asemenea incercati sa urmariti daca aparitia elementelor eruptive este precedata de expunerea la anumiti factori ce ar putea declansa o reactie alergica.
Avand in vedere faptul ca fetita dumneavoastra a avut giardia, efectuarea unor examene coproparazitologice repetate la intervale de cateva zile intre ele, ar fi de ajutor pentru a exclude o eventuala reinfestare.
Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-
Detalii specialist
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum