Tratamentul diareei
Cum ar trebui tratata diareea?
Pentru ca nu trebuie sa fie deshidratat, prima masura ar fi sa va asigurati ca ii asigurati copilului suficente lichide. Daca nu vomita il puteti alapta in continuare. In caz contrar, consultati de urgenta medicul.
Evitati fluidele dulci. Zaharul nu va face decat sa mareasca necesitatea consumului de apa deci va inrautati situatia. Nu folosi medicamente decat la recomandarea medicului.
In cazul in care dieta copilului contine deja mancare solida, continuati sa i-o administrati. In general, o dieta formata din alimente ce contin carbohidrati, orez, grau, cartofi si cereale, ar trebui sa ajute stomacul copilului. Daca pofta de mancare a scazut, nu va ingrijorati.
Apetitul va reveni in maxim doua zile daca hidratarea este mentinuta. In cazul disconfortului, incercati sa va purtati cu mare atentie, sa ii mentineti pielea uscata copilului si sa folositi o crema, in cazul in care pielea se irita sau este rosie.
Cand ar trebui sa merg la medic?
Mergeti la medic imediat in cazul in care copilul are mai putin de 3 luni. Daca are mai mult de trei luni, mergeti la doctor doar in cazul in care diareea este insotita de:
Cum pot preveni diareea?
In primul rand urmati indicatiile de mai sus. Referitor la diareele infectioase, trebuie sa va spalati foarte des pe maini, pentru a impiedica transmiterea parazitilor existenti pe maini. Frecati-va pe maini cu sapun cel putin 15 secunde dupa ce ati atins scutece murdare sau ati folosit toaleta. Spalati fructele si legumele foarte bine inainte de a le consuma.
Mult succes!
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum