Glanda tiroida
Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !
Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.
Am 29 de ani si o fetita de 10 luni. Am glanda tiroida si in perioada sarcinii medicii nu mi-au prescris nici un medicament. Exista riscul ca fetita mea sa aiba glanda? Ce ma sfatuiti sa fac?
Glanda tiroida este un organ situat in partea din fata a bazei gatului care este prezent in mod normal. Daca va referiti la existenta gusei, adica a unei tiroide mai mari decat normal, trebuie spus ca exista trei situatii care trebuie deosebite prin diagnostic, deoarece tratamentul este complet diferit:
1) gusa cu hiperfunctie tiroidiana - secretie crescuta de hormoni tiroidieni
2) gusa cu functie tiroidiana normala
3) gusa cu hipofunctie tiroidiana.
Dintre acestea trei numai a treia, cea cu functie tiroidiana scazuta poate da uneori probleme copilului mic.
Hiposecretia tiroidiana a mamei se poate rasfrange ca hipersecretie la copil. Semnele acestei afectiuni sunt: copilul e mai mereu agitat, misca mereu din maini si picioruse, tremura si ar face tot timpul ceva; doarme putin; nu castiga in greutate cat ar trebui.
Daca stiti ca aveti hiposecretie tiroidiana si daca exista astfel de semne la micuta dv trebuie sa va prezentati la medic. In caz contrar nu exista temei de ingrijorare.
Mihnea Radu Dragomir,
specialist in medicina familiei.
www.doctordragomir.ro
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum