Flavonele
Ca produs vegetal natural, ceaiul verde contine o cantitate mare de flavone. Aceasta este o grupa de substante chimice care exista in toate celelalte plante intr-o proportie variabila.
Flavonele sunt raspunzatoare de culoarea fructelor si a semintelor, de aroma fructelor si a legumelor, precum si de alte calitati care deosebesc plantele intre ele.
La fel de variate sunt si efectele pozitive ale flavonelor asupra organismului uman: ele actioneaza ca antioxidanti, adica intercepteaza radicalii liberi si ii fac inofensivi, impiedicandu-i sa atace vasele de sange, tesuturile, celulele si materialul ereditar. Ele reduc astfel riscul de cancer la san si la organele digestive, pastreaza fluiditatea sangelui si coboara tensiunea arteriala.
Flavonele au un efect pozitiv si in ce priveste nivelul colesterolului, in masura in care, pe de o parte micsoreaza continutul de colesterol LDL, nociv, iar pe de alta parte maresc concentratia colesterolului HDL, util.
Prin urmare, flavonele previn arterioscleroza si protejeaza impotriva unei serii de boli tipice ale civilizatiei, precum apoplexia si infarctul.
Cine bea in mod regulat ceai verde, aduce o contributie importanta la propria lui sanatate.
Unele flavone continute in ceaiul verde mai au si o alta insusire pozitiva: calmeaza efectele secundare neplacute ale alergiilor, prin aceea ca inhiba producerea de histamina.
Histamina se produce in exces cand sistemul imunitar al unei persoane alergice reactioneaza la anumiti stimuli, in fond inofensivi, din mediul inconjurator. Acestia pot fi, de exemplu, polenul florilor, unele substante chimice sau componente ale hranei.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum