EGCG
EGCG este prescurtarea pentru galatul de epigalocatechina, o substanta chimica care face parte tot din grupa polifenolilor.
Acest grup de substante a facut obiectul unor cercetari stiintifice intense in decursul ultimilor 30 de ani, pana cand, in 1997, a fost izolata din ceaiul verde substanta cea mai activa, EGCG. Aceasta exista numai in frunzele de ceai.
S-a dovedit ca ea are capacitatea de a impiedica proliferarea celulelor canceroase in plamani, intestine, ficat si piele, precum si formarea metastazelor.
Efectul ei protector impotriva radicalilor liberi il depaseste de circa o suta de ori pe cel al vitaminelor C si E, considerate de multa vreme cei mai eficienti captatori naturali ai radicalilor liberi.
In tarile cu un consum ridicat de ceai verde pe cap de locuitor, incidenta cazurilor de cancer este sensibil mai mica decat in tarile occidentale industrializate.
EGCG blocheaza o enzima produsa de celulele canceroase deja existente in corp, enzima care contribuie la formarea metastazelor. Evolutia acestora este astfel oprita.
In plus, EGCG incetineste coagularea sangelui si ii mentine fluiditatea, reducand prin aceasta riscul de infarct, apoplexie si alte boli ale inimii si sistemului circulator.
EGCG are un efect benefic in caz de hiperglicemie si poate contribui la stabilizarea diabetului zaharat. Ea protejeaza dantura de bacteriile producatoare de carii.
De asemenea, EGCG impiedica proliferarea in organismul uman a virusilor care produc raceala, gripa sI HIV, aducand astfel o contributie semnificativa la sanatate.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum