Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cura marina

Cura marina

Este recomandat ca anual sa se faca o cura la munte, sa se consume apa de izvor, sa se incarce corpul cu energie de la soare (la mare), sa se faca multa miscare.

Se satureaza sangele cu cat mai mult oxigen (somn cu ferestrele deschise, plimbare, evitarea spatiilor in care se fumeaza sau a mediilor poluate.)

Cura la mare
Exista o asemanare intre plasma limfei, sangelui, cavitatilor seroase – de unde celulele isi extrag nutrientii – si apa marii. Se poate face o cura cu apa de mare pe cale interna. Apa se ia de la 50 km departare de tarm si de la o adancime de 15-20 m. Se iau doua linguri cu apa de mare pe zi, timp de 3 saptamani. Aceasta va avea carezultat remineralizarea organismului.

Incercati in fiecare dimineata si seara sa faceti exercitii de respiratie profunda, pe malul marii. Aerul ionizat si razele ultraviolete, discreta radioactivitate a nisipului si rocilor au urmatoarele efecte: - cresc hemoglobina si numarul de globule rosii;
- stimuleaza digestia, mareste apetitul si oxidarea azotata;
- reechilibrare nervoasa ;
- insomnia poate avea ca efect expunerea exagerata la soare;
- creste tensiunea arteriala;
- se stimuleaza glandele endocrine in special tiroida)

Pe langa beneficiile curei marine, exista si contraindicatii: tuberculoza, aortita cu scleroza coronarianta si angina pectorala, endocardita, enterite, afectiuni acute ale cailor urinare, tuse convulsiva, astm, keratite, afectiuni ocular, otite, dermopatii, afectiuni nervoase organice.

Talasoterapia (terapia prin baile de mare) este indicata celor cu artroza, reumatism, artrite, boli circuloatorii, tulburari psihice, afectiuni ginecologice, rinite spamodice si alergice.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum