Bronsita la copii
Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !
Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.
Copilul meu a avut bronsita, l-am tratat, insa dupa aproximativ 10 zile inca mai are tuse si ceva in gat pe care nu o poate da afara. Cum sa procedez? Copilul a vomitat o data si a mai eliminat ceva, dar nu cred ca este singura solutie.
Bronsita este o afectiune inflamatorie a cailor respiratorii, intalnita destul de frecvent la copii, aparand de multe ori ca o complicatie a unei infectii in sfera ORL (de obicei o rino-faringita).
De cele mai multe ori etiologia este virala, dar poate fi si bacteriana sau chimica. Debuteaza de obicei cu catar nazal (secretii nazale), apoi apare febra si tusea initial uscata, care devine productiva in cateva zile.
Bronsita acuta necomplicata are in general o evolutie autolimitanta, beneficiind de tratament cu mucolitice, antitermice, hidratare adecvata; in cazul in care se suspicioneaza o cauza bacteriana se indica si antibioterapie.
In ciuda evolutiei favorabile, dupa un episod de bronsita acuta, la multi copii mai poate persista inca o tuse iritativa pana la 3 saptamani.
Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum