Alergiile la mancare in cazul copiilor
Daca un copil este alergic la un aliment exista cateva metode prin care poate fi evitat consumul lui. Este important sa acordam atentie copiilor alergici fara sa exageram si fara sa ii stresam cu aceasta problema. Daca scoala sau gradinita unde invata are cantina trebuie sa discutam problema cu invatatorul sau educatorul respectiv.
Iata cateva sfaturi cu privire la reducerea riscurilor de aparitie a unei alergii:
· Este ideal ca un copil care sufera o alergie sa consume doar mancaruri preparate de parintii lui.
· Nu trebuie sa imparta mancarea, tacamurile sau farfuria cu alti colegi; exista riscul transferului de mici particole care pot sa ii provoace o reactie negativa. Cel mai bine este sa preparati mancare usor de impachetat si consumat, sandvisurile fiind cea mai buna varianta.
· Sticlele de suc si cutiile pentru mancare trebuie sa poarte o eticheta cu numele copilului.
· Copiii care fac experimente culinare trebuie sa fie atent supravegheati.
· Persoanele care prepara mancarea trebuie sa evite contaminarea obiectelor folosite cu substantele care provoaca alergiile.
· Mancarea gatita in cantine nu este recomandata in cazul copiilor cu alergii. Daca reactia adversa la un anumit aliment este severa atunci viata copilului este in pericol.
Simpla inrosire a pielii nu este foarte periculoasa dar este recomandata spalarea pe maini si evitarea mancarurilor al carui continut nu este cunoscut.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum