Alergiile la anumite alimente
Aproape 7% din copii prezinta alergii la mancare, reactiile sunt diverse:eczema, eruptii de piele, congestie nazala, varsaturi, crampe la stomac sau chiar se poate ajunge la pierderea cunostiintei.
Cel mai des, copiii sunt alergici la alimente ca: lapte, oua, soia si faina. Din fericire, majoritatea depasesc aceasta faza, alergiile fiind doar temporare. Alergiile la fructe de mare, alune nu sunt foarte commune si foarte rar sunt depasite, ele raman pe parcursul vietii si cauzeaza reactii severe. Daca si copilul tau are o alergie la diferite alimente, va prezentam modalitati de a ajuta copilul sa se poata adapta la aceasta situatie.
Explica-i copilului, pe intelesul lui, ce este o alergie la mancare si ce alimente trebuie sa evite. Este foarte important sa inteleaga cat mai repede de ce nu poate manca anumite alimente, pentru a incepe sa le evite.
Este important ca cei care se ocupa de educatia copilului tau sa stie despre alergiile copilului tau, sa informezi persoanele care stau in prezenta copilului pentru a nu fi pus in situatia de a-i fi facute accesibile alimentele, pe care el trebuie sa le evite
Daca ii pregatesti pachetul cu mancare de acasa exista un risc mai mic sa manance alimente care-i fac rau, incearca deasemenea sa descurajezi schimbul de alimente intre colegii de la scoala. Acasa pastreaza alimentele, care sunt nonalergice, intr-un loc special, de care sa stie.
Nu il determina sa se gandeasca la problema lui ca si cum ar fi o problema majora. Este normal sa vrei sa il protejezi de reactiile adverse ale unor alimente dar in acelasi timp nu il speria! Copilul nu trebuie sa intre in panica si sa ajunga sa refuze orice fel de mancare.
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum