Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

11 remedii pentru inlaturarea simptomelor de raceala si gripa la copii

Medicamentele pentru gripa care se dau fara reteta nu sunt pentru copii mici, iar antibioticele nu functioneaza impotriva infectiilor virale. Atunci ce faci cand copilul tau raceste?

11 remedii pentru inlaturarea simptomelor de raceala si gripa la copii



Incearca aceste remedii blande, eficiente si la indemana!

1) Mierea (la peste 1 an)

Cum ajuta
Mierea calmeaza durerea de gat si reduce tusea. Studiile au aratat ca mierea este mai eficienta decat siropul de tuse in tratamentul tusei nocturne a copilasilor.

De ce ai nevoie
Miere, pe care o gasesti la orice alimentara.

Mierea deseori se intareste la temperatura camerei. Pentru a o face mai lichida, pune-o intr-o cana pe care o incalzesti apoi la cuptorul cu microunde, sau fierbe niste apa si aseaza borcanul cu miere in apa fierbinte pentru 5-10 minute.

Copilasul trebuie sa aiba cel putin un an pentru a incerca acest remediu.

Cum se foloseste
Daca cel mic are intre 1 si 5 ani, ii poti da o jumatate de lingura de miere. Daca are intre 6 si 11 ani, da-i o lingura intreaga.

Unele mamici amesteca mierea cu apa fierbinte si adauga o picatura de lamaie, ce aduce un aport de vitamina C.

Pentru ca mierea este foarte dulce, este important ca micutul sa isi spele dintii dupa ce o mananca, mai ales daca asta se intampla inainte de culcare.

Precautii
Nu folosi mierea ca remediu pentru copilul sub un an. Ii poate cauza o rara si cateodata mortala boala, numita botulism infantil.

2) Irigatorul nazal (peste 4 ani)

Cum ajuta
Apa sarata ce trece prin caile nazale umidifica zona si desprinde si elimina mucusul.
Conform studiilor efectuate in Europa, la copiii intre 6 si 10 ani s-a demonstrat ca un spray nazal facut din apa de mare are o eficienta mult mai ridicata in a indeparta simptomele racelii decat medicamentele pentru raceala.

De ce ai nevoie
De un irigator nazal, care seamana foarte bine cu un ibric mai mic si este fabricat din ceramica sau metal. Le poti gasi in unele farmacii sau online.

De asemenea, ai nevoie de un copil cooperativ. Trebuie sa fie destul de mare incat sa fie de acord cu procedura, care nu este dureroasa deloc, doar un pic ciudat de suportat la inceput. Nu este deloc recomandat pentru bebelusi sau copii mici, desi nici cei mai mari sau chiar adultii nu sunt intodeauna de acord. Unora li se pare suportabil, pe cand altora le displace total.

Cum se foloseste
Aplecand in lateral capul copilasului deasupra chiuvetei, se introduce tubul irigatorului in nara aflata superior, si se incepe irigarea cailor nazale pentru a le umezi si curata. Odata ce prinzi miscarea este foarte usor.

Exerseaza pe tine inainte sa il pui pe copilas sa foloseasca irigatorul. Apoi lasa-l sa se uite cum il folosesti. Si, in final, ajuta-l!

Pasii sunt urmatorii:

  • umple irigatorul cu solutie salina calduta;
  • apleacandu-te deasupra chiuvetei, intoarce-ti capul intr-o parte, tinand irigatorul deasupra narii de sus. Apa va curge usor in cavitatea nazala si va iesi pe cealalta nara. (Respira pe gura in tot acest timp.);
  • repeta procedeul si pentru cealalta parte.

    Precautii
    Nu forta un copil care nu este de acord. Procedura trebuie sa fie blanda, pentru a preveni traumatizarea cailor nazale.


    •  

      Interpretare simptome

      semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

      Afla acum