5-HTP 100 ZenForte
Detalii produs
Categoria: Produse naturiste
Firma: Herbagetica
Griffonia Simplicifolia este o plantă foarte bogată în 5-hidroxitriptofan (5-HTP), o moleculă convertită de organismul uman în serotonină, ce are rol în creșterea nivelului de serotonină din creier, adică a "hormonului fericirii".
Griffonia este un adaptogen, adică are rolul de a crește abililitatea organismului de a se adapta la factori stresori interni și externi și normalizează funcțiile metabolice. Datorită lor, organismul nu mai ajunge în faza de epuizare fizică și psihică datorată stresului și ramâne în faza de adaptare la stres.
Serotonina este responsabilă pentru pentru numeroase aspecte ale vieții, incluzând dispoziția psihică și starea de bine, precum și pentru un somn odihnitor. Nivelul redus de serotonină a fost asociat cu obezitatea, sindromul premenstrual, migrenele, depresia, anxietatea și insomnia. Studiile efectuate au arătat că 5-HTP poate fi benefic în caz de depresie, anxietate și atacuri de panică și joacă un rol important în controlul nervozității, iritabilității, temperaturii corporale, dispoziției, somnului, vieții sexuale, apetitului și metabolismului, precum și în cazul senzației de vomă.
Passiflora contribuie la reducerea sentimentelor de anxietate și diminuează simptomele stresului prin intensificarea circulației substanțelor de promovare a sentimentului de fericire, și anume alcaloizii harmala beta-carboline.
Magneziul participă la transmiterea neuromusculară a influxului nervos și conform studiilor de-alungul anilor a ajuns să fie considerat drept unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva stresului. Administarea de magneziu duce la eliminarea stărilor de anxietate și iritabilitate și mărește capacitatea de concentrare și relaxare a corpului.
Vitaminele C şi B6 sunt co-factori importanţi în bioprocesul de conversie a 5-HTP în serotonină.
Din complexul vitaminelor B, Vitamina B6 este de mare folos pentru combaterea și ameliorarea depresiei în toate stadiile de vârstă. Aceasta stimulează și crește nivelul de serotonină și are un impact major asupra funcțiilor creierului, ameliorând simtomele depresiei și prevenind activitatea eratică a creierului.
Vitamina C are rolul de a reduce nivelul de carnitină (aminoacid care este responsabil pentru descompunerea grăsimilor în energie) stimulând astfel producția de energie. În perioadele stresante, Vitamina C este un real ajutor prin eliberarea de dopamină, suport pentru sistemul nervos.
Produs Notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, Notificare nr AA 10750/24.07.2017
Compoziție per 1 capsulă
Extract din semințe de Griffonia simplicifolia, standardizat cu 30% L-5-HTP/L-5-hidroxitriptofan- 335 mg
Extract 3,5-7:1 din părți aeriene de Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata), standardizat cu 3,5% vitexin- 30 mg
Magneziu marin standardizat cu 55% Magneziu - 30 mg
Extract apos 3-4:1 din fructe de Acerola (Malpighia glabra), standardizat cu 17% Vitamina C- 30 mg
Vitamina B6- 10 mg
Administrare
1-2 capsule de zi
Precauţii: A nu se lua pe stomacul gol întrucât poate cauza greață.
Contraindicaţii: Femeile însărcinate, cele care alăptează și persoanele care urmează o medicație pentru boli ale sistemului nervos trebuie să consulte medicul înainte de a folosi produsul.
Nr. vizualizari: 928004 Decembrie 2024
Categorii produse
- Accesorii medicale (914)
- Aparate Electrochirurgie (13)
- Aparate Radiochirurgie (6)
- Aparatura de laborator si glucometre (98)
- Aparatura dezinfectie si sterilizare cu UV (13)
- Aparatura medicala (787)
- Aparatura veterinara (89)
- Cardiologie (174)
- Echipamente de diagnostic (9)
- Ecografe (108)
- Electrocautere (44)
- Imagistica (11)
- Instrumentar, lampi chirurgicale (258)
- Magnetoterapie (9)
- Mobilier medical (401)
- Monitoare functii vitale (26)
- Monitorizarea greutatii corporale (1)
- Obstetrica si ginecologie (110)
- Oftalmologie (196)
- ORL (511)
- Pulsoximetre (53)
- Sterilizare (71)
- Stomatologie (27)
- Suplimente nutritive (263)
- Truse medicale (64)
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter