Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Mirtul (myrtus communis)

Mirtul este o planta aromatica, intalnita adesea ca planta ornamentala. Se prezinta sub forma unui arbust a carui inaltime maxima este de cinci metri. Isi are originile in zona mediteraneana si face parte din familia mirtaceelor. Mirtul are frunze alungite, groase, carnoase, foarte frumos mirositoare. Florile sunt mici, albe. Fructul de mirt este o nuca.

In scop fitoterapeutic se frunzele sau chiar toate partile acestei plante. Planta contine mirtol, cineol, tanin, eucaliptol, acid cafeic, saponozide. Are actiune tonica, balsamica, antiseptica, dezinfectanta, astringenta, hemostatica. Mirtul este din ce in ce mai des intalnit in preparatele cosmetice si in cele de intretinere a gurii. pastele de dinti cu ierburi si plante medicinale si aromatice, printre care si mirtul, au devenit deja obisnuinta. Lotiuni farmaceutice si produse de infrumusetare din domeniul cosmetic utilizeaza extractele din mirt pentru a catifela pielea, tinand cont de actiunea antiseptica si dezinfectanta a florilor acestuia si pentru inchiderea glandelor sebacee.

 

Uz intern:

 

- bolile cailor respiratorii, ale cailor urinare si renale, afectiuni ale cailor respiratorii, rinoree, sinuzite, otite, prostatite, leucoree, hemoragii interne, hemoroizi, parazitoze intestinale, afectiuni cardiovasculare – sub forma de infuzie, tinctura, extracte, solutii pe baza de alcool, solutii uleioase.

 

Uz extern:

 

- boli cutanate, ulceratii, ingrijirea tenului si pielii – sub forma de lotiuni si comprese, apa aromata.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter