Lintea (lens culinaris)
Lintea infloreste din luna mai pana in luna iulie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele.
Lintea contine fibre, proteine, amidon, glucide, lipide, calciu, sodiu, magneziu, mangan, fosfor, fier, vitamina a, vitamina b, vitamina c.
Planta are calitati galactogene, tonice. Este utilizata in gastronomie, intrand in componenta preparatelor culinare.
Uz intern:
- convalescenta, stimularea lactatiei, dispepsie, efort intelectual, astenie, boli hepatie, anemie feripriva, afectiuni gastrointestinale, hipercolesterolemie, boli cardiace - sub forma de fiertura, faina.
Uz extern:
- abcese, plagi - sub forma de cataplasma.
Contraindicatii:
- Consumul de linte nu se recomanda in cazul bolilor de rinichi.
Citeste si
Arhiva-
Neuroborelioza, complicatie a bolii Lyme
Neuroborelioza, boala Lyme neurologica sau neuroborelioza Lyme reprezinta o complicatie a bolii Lyme ce afecteaza sistemul nervos central. Boala Lyme reprezinta boala infectioasa cauzata de diseminarea bacteriei numita Borrelia Burgdorferi in organism, iar in...citeste mai mult
-
Acidoza lactica: cauze si simptome
Acidoza lactica reprezinta acumularea de acid lactic in sange, peste limitele normale. Acidul lactic a fost produs in exces sau nu a fost eliminat/metabolizat suficient. Daca ficatul sau rinichii au disfunctii sau daca acidul lactic este in cantitate prea mare,...citeste mai mult
-
Retinita de cauza infectioasa
Retinita reprezinta patologia oculara in care retina este inflamata. Retina este stratul profund al globului ocular responsabil de inregistrarea razelor luminoase si formarea unei imagini vizuale. Retinita poate fi de cauza genetica sau infectioasa. citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter