Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Lamaiul (citrus limoniu)

Lamaiul este un arbust care se intalneste la noi in tara ca planta de cultura. Ramurile de lamai au tepi, frunze ascutite la varf, lucioase, de culoare verde inchis. Frunzele emana miros placut cand sunt rupte. Florile sunt albe, iar fructul este rotund si are coaja de culoare galbena.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructul.
Planta contine, proteine, apa, ulei volatil, flavonoide, adelhide, acid citric, acid malic, citrat de potasiu, citrat de calciu, vitamina pp, A, D, E, vitamine din grupul b.
Lamaia are actiune antiseptica, antioxidanta, astringenta, cicatrizanta, calmanta, diuretica, depurativa, vermifuga, antireumatica, bactericida, carminativa, febrifuga, tonica, antiinflamatoare.


Uz intern:

- hipertensiune arteriala, paraziti intestinali, stari febrile, inflamatii, boli gastrointestinale, stari de greata, boli hepatice, boli ale aparatului respirator, cefalee, convalescenta, litiaza urinara, litiaza biliara, boli reumatice, guta, epitaxis, icter, obezitate - sub forma de infuzie, decoct, suc de lamaie ca atare.


Uz extern:


- afte bucale, blefarite, glosite, herpes, negi, veruci, pistrui, intepaturi de insecte, plagi, seboree, stomatita - sub forma de gargara, spalaturi si bai locale.

Citeste si

Arhiva
  • Variatii culturale ale schizofreniei

    Schizofrenia este o tulburare mentala complexa, influentata nu doar de factori biologici, ci si de contexte socio-culturale. Intelegerea modului in care cultura modeleaza simptomatologia, diagnosticul si tratamentul ofera clinicianului un instrument valoros pentru a...citeste mai mult

  • Cum sa intelegi mai bine tulburarea afectiva bipolara

    Tulburarea afectiva bipolara este o afectiune de sanatate mintala complexa care poate afecta semnificativ viata de zi cu zi a unei persoane. Ea prezinta un model unic de schimbari ale dispozitiei, energiei si nivelurilor de activitate. citeste mai mult

  • Teratoamele, tumori cu celule germinale

    Teratoamele reprezinta un tip de tumora cu celule germinale. Cele mai frecvente structuri intalnite in teratoame sunt reprezentate de dinti, fire de par, grasime, muschi si os, iar, mai putin frecvent, pot contine si fragmente de ficat, plaman, creier, ochi (precum globul...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter