Ghimbirul (zingiber officinale)
In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.
Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,
Uz intern:
- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.
Uz extern:
- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.
Contraindicatii:
- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.
Citeste si
Arhiva-
Neuroborelioza, complicatie a bolii Lyme
Neuroborelioza, boala Lyme neurologica sau neuroborelioza Lyme reprezinta o complicatie a bolii Lyme ce afecteaza sistemul nervos central. Boala Lyme reprezinta boala infectioasa cauzata de diseminarea bacteriei numita Borrelia Burgdorferi in organism, iar in...citeste mai mult
-
Acidoza lactica: cauze si simptome
Acidoza lactica reprezinta acumularea de acid lactic in sange, peste limitele normale. Acidul lactic a fost produs in exces sau nu a fost eliminat/metabolizat suficient. Daca ficatul sau rinichii au disfunctii sau daca acidul lactic este in cantitate prea mare,...citeste mai mult
-
Retinita de cauza infectioasa
Retinita reprezinta patologia oculara in care retina este inflamata. Retina este stratul profund al globului ocular responsabil de inregistrarea razelor luminoase si formarea unei imagini vizuale. Retinita poate fi de cauza genetica sau infectioasa. citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter