Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Branca ursului (heracleum sphondylium)

Planta medicinala intalnita mai ales in paduri, dar si in zone deluroase in zone umede. Poate creste chiar si pana la doi metri inaltime. Forma frunzelor este asemanatoare cu laba ursului, de unde si denumirea plantei, florile sunt albe si au seminte late. Mirosul este patrunzator.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza intreaga planta. Radacinile se recolteaza primavara, iar florile si seminele in luna august. Planta este cunoscuta mai ales pentru  proprietatile ei tonice si revigorante.
Este cunoscuta ca unul din cele mai puternice afrodisiace. Are actiune vasodilatatoare genitala, antispastica uterina si stimuleaza activitatea ovarelor. Datorita acestor proprietati este recomandata in caz de infertilitate sau frigiditate. Dupa utilizarea externa a plantei, nu se recomanda expunerea la soare intrucat planta are proprietati fotosensibilizante.

Uz intern:

- insuficienta renala, hipertensiune arteriala, epilepsie, anorexie, frigiditate, impotenta sexuala, sterilitate si infertilitate feminina si masculina, adjuvant in boli venerice, menopauza prematura, insuficienta ovariana, anexita, metroanexita, screloza in placi - sub forma de tinctura, pulbere si infuzie.

Uz extern:

- abcese, furuncule, tumori, leucodermii, ulcere atone.

Contraindicatii:

Nu se recomanda in timpul saricinii. Nu se recomanda barbatilor care au sau au avut afectiuni la nivelul prostatei. Utilizarea in exces determina hipotensiune arteriala.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter