Zaredil, comprimate filmate
Informatii prospect Zaredil, comprimate filmate
Forma de prezentare:
Comprimate filmate 10 mg, 20 mg, 40 mg; cutie 2 blist. 14 comprimate
Indicatii:
Hipercolesterolemie: cand raspunsul la dieta sau alte masuri nefarmacologice a fost insuficient; combinata cu hipertrigliceridemie. cardiopatie ischemica: reducerea riscului mortalitatii; incetinirea dezvoltarii aterosclerozei coronariene, inclusiv reducerea dezvoltarii de noi leziuni si noi ocluzii totale.
Doze si recomandari:
Dieta hipocolesterolemianta standard se continua in timpul trat. cu simvastatin. Hipercolesterolemie: 5-10 mg/zi seara, doza unica; maxim 40 mg/zi. Se reduce doza daca nivelul colesterolului - LDL scade sub 75 mg/dl (1,94 mmol/l) sau daca nivelul colesterolului total scade sub 140 mg/dl (3,6 mmol/l). Cardiopatia ischemica: doza de atac de 20 mg/zi, in priza unica, seara. insuficienta renala severa (Cl creatinina sub 30 ml/min) doze sub 10 mg/zi.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate. Afectiuni hepatice active sau cresteri persistente inexplicabile ale transaminazelor serice. Sarcina si alaptare. Copii.
Atentionari:
cresteri importante si persistente ale transaminazelor serice (de peste 3 ori limita superioara a normalului) - se intrerupe trat. Se determina testele hepatice periodic. Precautie la cei care consuma alcool in cantitati mari si/sau au prezentat afectiuni hepatice in antecedente. Frecvent cresteri tranzitorii ale creatin-kinazei (CK) si miopatie (sub 0,1%); atentie in caz de mialgii difuze, sensibilitate sau slabiciune musculara si/sau cresteri importante ale CK (peste 10 ori limita superioara a normalului). Se intrerupe terapia in caz de cresteri importante ale CK sau de miopatie. Risc in asocierea cu imunosupresoare, fibrati sau acid nicotinic, agenti antifungici derivati de azol. Nu da rezultate la pacientii cu hipercolesterolemie familiala homozigota, care nu au receptori LDL functionali.
Reactii adverse:
Dureri abdominale, constipatie si flatulenta, astenie si cefalee, miopatie; greata, dispepsie, voma, diaree, rash, prurit, alopecie, pancreatita, vertij, crampe musculare, mialgii, parestezii, neuropatie periferica, anemie. Rareori rabdomioliza si hepatita/icter; angioedem, sindrom lupic, polimialgii reumatice, vasculite, urticarie, fotosensibilitate, hiperemie, trombocitopenie, eozinofilie, VSH crescut, artrite, artralgii, febra, dispnee si stare generala alterata. Rar cresteri importante si persistente ale transaminazelor serice si ale nivelului creatin-kinazei (CK).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate
In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult
-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter