Volini, capsule moi
Informatii prospect Volini, capsule moi
Forma de prezentare
Capsule moi; ct. x 1 blist. x 10 cps.
Indicatii
Tratament simptomatic al afectiunilor dureroase si al febrei; tratament poliartritei reumatoide (inclusiv artrita juvenila), osteoartritelor, spondilartritei ankilopoietice, artritei gutoase si artritei psoriazice.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la ibuprofen si alte AINS, ulcer peptic activ sau in antecedente, hemoragii gastrointestinale, colita ulceroasa, tulburari hepatice si/sau renale grave, LES sau alte colagenoze; incepand cu luna a 6-a de sarcina.
Doze si mod de administrare
400-1800 mg/zi, divizat in 3-4 prize, maxim 2400 mg/zi.
Precautii
Prudenta la varstnici, copii, boli active ale tractului gastro-intestinal, istoric de bronhospasm, afectarea functiilor renale si/sau hepatice sau cardiace, istoric de IC sau HTA, deficite intrinseci de coagulare, tulburari de vedere; asocieri cu diuretice, anticoagulante orale, ticlopidina, alfa-blocante, glucocorticoizi, acid acetilsalicilic sau alte AINS, digoxina, fenitoina, litiu, metotrexat, dispozitive contraceptive intrauterine; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.
Reactii adverse
Pirozis, anorexie, greata, voma, dispepsie, disconfort abdominal, diaree, ulcer activ si hemoragii gastro-intestinale, cefalee, confuzie, tinitus si somnolenta, tulburari psihotice, reactii depresive, febra, redoarea muschilor gatului, tulburari senzoriale, ambliopie toxica, vedere incetosata si tulburari ale vederii colorate, urticaria, exantemul si purpura, prurit, sindromul Stevens-Johnson, reactii de hipersensibilitate, prelungirea timpului de sangerare, trombocitopenie, granulocitopenie, agranulocitoza, anemie hemolitica si anemie aplastica, valori anormale ale testelor hepatice, icter, retentie hidrosalina, disurie, nefrita interstitiala acuta.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Cloralhidrat
Descriere Cloralhidratul a fost descoperit in 1832 de Justus von Liebig prin clorurarea etanolului si introdus in 1869. In 1910 a fost descris ca fiind cel mai periculos dintre toate hipnoticele cunoscute in acel moment. Este folosit in tratamentul insomniei, pe...citeste mai mult
-
Cercul vicios al stresului
Stresul este de fapt modul organismului nostru de a raspunde unei amenintari. Sistemul nervos raspunde in consecinta, eliberand hormonii de stres, inclusiv adrenalina si cortizolul, care mentin la randul lor starea de urgenta. In paralel, apar si manifestarile...citeste mai mult
-
Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire
Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter