Vitamina a, solutie orala
Informatii prospect Vitamina a, solutie orala
Forma de prezentare:
Solutie orala 1500000 UI/g; cutie 1 fl. 10 ml
Indicatii:
Carente specifice, stari de hipo- sau avitaminoza in steatoree, obstructie biliara, la copilul mic, in sarcina, in perioada de alaptare; unele boli de piele: diskeratoza, boala Darier, psoriazis etc. (tratament local si general); afectiuni cronice cu modificari structurale si functionale ale unor epitelii: ozena, bronsita cronica, stomatite, glosite, gastrita atrofica, rectocolite, litiaza renala; prurit vulvar si anal; hemeralopie, xeroftalmie; sindrom premenstrual prin insuficienta luteinica (ca medicatie adjuvanta).
Doze si recomandari:
Oral, profilactic, adulti si copii mai mari de 10 ani, 3 pic./zi, copii 3-10 ani: 2 pic./zi; copii pana la 3 ani: 1 pic./zi; tratament, adulti si adolescenti, 1 cps. sau 50 pic. de 2 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi 1 data pe zi, timp de 15 zile; copii 8-15 ani: 1 cps. sau 50 pic., 1 data pe zi, timp de 15 zile; copii 1-8 ani: 25 pic. de 2 ori pe zi, timp de 15 zile. Tratamentul se poate repeta dupa 15 zile de pauza. intraocular: aplicatii locale de 3 ori pe zi.
Contraindicatii:
Hipervitaminoza A.
Atentionari:
Se evita sau prudenta multa in timpul sarcinii (max. 10000 UI/zi) si in insuficienta renala. Formele de uz oral nu se absorb la bolnavi cu obstructie biliara si cu insuficienta a pancreasului exocrin - se recomanda prodrog (palmitat). absorbtia poate fi micsorata cand se administreaza concomitent neomicina, colestiramina; contraceptivele orale pot creste concentratia plasmatica a vitaminei a.
Reactii adverse:
Tratamentul indelungat cu doze mari (100000 UI) provoaca anorexie, greata, cefalee, iritabilitate, uscarea si descuamarea pielii, prurit, rarirea parului, hepato-splenomegalie, tumefactia dureroasa a oaselor lungi si osteoporoza, hipertensiune intracraniana, tensiunea fontanelei.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Igiena orala
Generalitati Igiena orala implica spalatul pe dinti si folosirea atei dentare cu regularitate, vizite la medicul stomatolog pentru controale de rutina, curatarea dintilor si o alimentatie optima pentru sanatatea cavitatii bucale. O astfel de alimentatie include...citeste mai mult
-
10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale
Generalitati Combaterea congestiei nazale devine o necesitate in sezonul rece, cand gripa si raceala afecteaza o buna parte a populatiei. Dificultatea de a respira poate fi indusa si de o alergie, cand membranele nazale se umfla din pricina vaselor de sange...citeste mai mult
-
Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta
Generalitati Daca va numarati printre femeile preocupate de sanatatea lor, cu siguranta deja cunoasteti care sunt necesitatile nutritionale ale organismului dumneavoastra, indiferent de stadiul evolutiv in care se afla. Insa, chiar si in aceste conditii, este bine de...citeste mai mult
-
Conduita terapeutica stomatologica la femeia gravida
Generalitati Pacienta insarcinata necesita din partea medicului dentist o atentie speciala pentru ca desi este considerata ca fiind “sanatoasa” trebuie ferita de stres si anxietate, toate acestea deoarece organismul ei sufera o serie de modificari...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Vitamine si minerale
Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este cel mai complex medicamente care contine vitamine, minerale si antioxidanti pentru prevenirea cancerului de orice tip. De asemenea, daca se poate sa imi spuneti si cum se administreaza acest medicament. Va multumesc anticipat!
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter