Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vigamox 5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie

Publicat la data de: 29 Octombrie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vigamox 5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie

Indicatii
Vigamox picaturi oftalmice este utilizat pentru tratarea infectiilor oculare (conjunctivitelor) provocate de bacterii.

Doze si mod de administrare
- Luati flaconul de VIGAMOX si o oglinda
- Spalati-va pe maini
- Desurubati capacul flaconului
- Tineti flaconul intre degetul mare si aratator, cu varful in jos.
- Lasati capul pe spate. Trageti pleoapa in jos cu un deget curat, pana cand se formeaza un „buzunar” intre pleoapa si ochi. Picatura va cadea aici.
- Apropiati picuratorul de ochi. Va puteti ajuta si de oglinda.
- Nu atingeti picuratorul de ochi sau de pleoapa, de suprafetele invecinate sau alte suprafete. Astfel s-ar putea infecta picaturile ramase in flacon.
- Apasati usor flaconul la baza astfel incat la o apasare sa eliberati o picatura din acest medicament.
- Dupa administrarea VIGAMOX, apasati cu un deget coltul ochiului, langa nas, timp de 2-3 minute. Aceasta ajuta la impiedicarea trecerii medicamentului in restul corpului, fapt important in cazul copiilor mici.
- Daca va administrati picaturi in ambii ochi, inainte de a repeta aceste etape si pentru celalalt ochi, trebuie sa va spalati pe maini. Astfel va fi prevenita transmiterea infectiei de la un ochi la altul
- Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la loc si insurubati-l strans.
- Daca o picatura nu ajunge in ochi, incercati din nou.
- Daca utilizati mai mult decat trebuie din acest medicament, clatiti bine ochiul cu apa calda. Nu va mai administrati alta picatura pana la momentul dozei urmatoare.
- In caz de ingestie accidentala de VIGAMOX cereti sfatul unui medic sau farmacist.
- Daca uitati sa utilizati acest medicament, continuati tratamentul obisnuit, cu doza urmatoare. Nu va administrati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
- Daca utilizati si alte picaturi pentru ochi, asteptati cel putin 5 minute intre administrarea VIGAMOX si a celorlalte picaturi.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala - adulti, inclusiv varstnici si copii: 1 picatura in ochiul afectat, de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara).
VIGAMOX poate fi administrat copiilor, pacientilor in varsta de peste 65 de ani si celor cu afectiuni renale sau hepatice. Exista date limitate privind utilizarea acestui medicament la nou-nascuti. De aceea, nu este recomandata administrarea medicamentului la nou-nascuti.
Utilizati acest medicament pentru ambii ochi numai daca asa v-a spus medicul dumneavoastra. Utilizati VIGAMOX numai pentru a aplica picaturi la nivel ocular.
De obicei, infectia se va ameliora in decurs de 5 zile. Daca nu se constata nicio ameliorare, adresati-va medicului. Administrarea picaturilor trebuie continuata timp de inca 2-3 zile sau pe perioada recomandata de medic.

Compozitie
Substanta activa - moxifloxacina.
Un ml picaturi oftalmice, solutie contine moxifloxacina 5 mg (sub forma de clorhidrat de moxifloxacina 5,45 mg).
O picatura oftalmica contine moxifloxacina 190 micrograme.
Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, acid boric, apa purificata.
Cantitati mici de hidroxid de sodiu si acid clorhidric se adauga pentru a mentine nivelul de aciditate (valoarea pH-ului) in limite normale.

Contraindicatii
Nu utilizati VIGAMOX
• Daca sunteti alergic (hipersensibil) la moxifloxacina, la alte chinolone sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Aveti grija deosebita cand utilizati VIGAMOX.
• Daca apar reactii alergice la VIGAMOX. reactiile alergice apar mai putin frecvent, iar reactiile adverse grave, rar. Daca manifestati orice reactie alergica (hipersensibilitate) sau orice alte reactii adverse.
• Daca purtati lentile de contact - incetati purtarea acestora in cazul in care prezentati orice semne sau simptome de infectie oculara. Inlocuiti lentilele de contact cu ochelarii de vedere. Nu reluati purtarea lentilelor pana la disparitia semnelor si simptomelor infectiei si pana la incetarea administrarii medicamentului.
Ca in cazul oricarui antibiotic, utilizarea prelungita a VIGAMOX poate duce la aparitia altor infectii.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a utiliza VIGAMOX.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este posibil ca vederea sa fie incetosata pentru scurt timp dupa utilizarea VIGAMOX. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana cand acest efect nu dispare.

Reactii adverse
Ca toate medicamentele, VIGAMOX poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
De obicei va puteti administra picaturile in continuare, exceptand situatia in care reactiile adverse sunt grave sau daca prezentati o reactie alergica grava.
In cazul in care prezentati o reactie alergica grava si apare oricare dintre simptomele de mai jos, intrerupeti utilizarea VIGAMOX si adresati-va imediat medicului: umflarea mainilor, picioarelor, gleznelor, fetei, buzelor, gurii sau gatului, care poate provoca dificultati la inghitire sau respiratie, eruptii tranzitorii pe piele sau urticarie, vezicule mari umplute cu lichid, inflamatii sau ulceratii cutanate.

Reactii adverse frecvente
(apar la 1 pana la 10 utilizatori din 100)
Reactii la nivelul ochiului: dureri oculare, iritatie oculara, senzatie de ochi uscat, mancarime la ochi, inrosirea ochiului.

Reactii adverse generale: gust neplacut

Reactii adverse mai putin frecvente
(apar la 1 pana la 10 utilizatori din 1000)

Reactii la nivelul ochiului: afectiuni corneene, inflamarea sau cicatrizarea suprafetei oculare, spargerea vaselor de sange la nivel ocular, inflamarea sau infectia conjunctivei, senzatie anormala in ochi, vedere incetosata sau redusa, umflarea ochiului, anomalii ale pleoapelor, mancarime, roseata sau umflare
Reactii adverse generale: dureri de cap, varsaturi, scaderea cantitatii de fier in sange, valori anormale ale testelor functionale hepatice, dureri, iritatii ale gatului, senzatie tegumentara anormala, disconfort nazal, senzatie de „nod” in gat

Reactii adverse raportate dupa punerea pe piata , cu frecventa necunoscuta:


Reactii la nivelul ochiului: infectia oculara, suprafata oculara devine usor opaca, umflarea corneei, depuneri pe suprafata ochiului, cresterea presiunii intraoculare, zgarieturi la suprafata ochiului, alergie oculara, secretie oculara, cresterea secretiei lacrimale, sensibilitate la lumina

Reactii adverse generale: dispnee, ritm cardiac neregulat, ameteli, cresterea simptomelor alergice, mancarime, eruptii tranzitorii pe piele, inrosirea pielii, greata Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati picaturile dupa data de expirare inscrisa pe flacon si pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu trebuie sa utilizati medicamentul mai mult de 4 saptamani de la prima deschidere a flaconului pentru a evita infectiile.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Infectiile herpetice oculare

    Ce reprezinta infectiile herpetice oculare? Infectiile herpetice sunt afectiuni de natura virala, recurente, cauzate de agenti patogeni precum Virusul Herpes Simplex neurotrop (HSV) tipurile 1 si 2. Tipul 1 HSV afecteaza preponderent extremitatea superioara a...citeste mai mult

  • Cum sa facem fata alergiilor verii

    Generalitati Desi cei mai multi dintre noi asteptam cu entuziasm vara, pentru a ne bucura de vremea calda, de soare si de natura, in general, persoanele alergice sunt foarte rezervate. Ele privesc vara din alta perspectiva. Pentru ele, sezonul cald nu inseamna altceva...citeste mai mult

  • Orjeletul si Salazionul

    Generalitati Orjeletul (urciorul sau ulciorul, in termeni populari) si salazionul (chalazionul) sunt afectiuni care pot interveni la nivelul unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare. Urciorul (sau orjeletul extern) este infectia...citeste mai mult

  • Obiceiuri care iti pot distruge vederea

    Generalitati Acuitatea vizuala reprezinta capacitatea de a discerne obiectele situate cat mai departe posibil. La majoritatea persoanelor, aceasta se diminueaza odata cu varsta, insa poate fi afectata si de anumiti factori externi. Obiceiuri care pot afecta ochii...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Canal lacrimar infundat

    Am o fetita de 3 saptamani ,iar medicul oftalmolog la care am mers la un consult mi-a spus ca are canalul lacrimar infundat si ca necesita o interventie pt desfundarea acestuia...am facutt tratament 5 zile cu tobrex iar acu urmez un tratament cu vigamox urmand ca dupa 27.09.2010 sa fie programata...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter