Viatromb forte, emulsie cutanata
Informatii prospect Viatromb forte, emulsie cutanata
Forma de prezentare:
Emulsie cut. 2400 UI/g; ct. x 1 fl. x 25 g + pompa dozatoare
Indicatii:
Administrare injectabila: tratament trombozelor venoase si al emboliei pulmonare, trombozelor arteriale (indeosebi IMA); profilaxia accidentelor tromboembolice venoase si arteriale; ca anticoagulant in cadrul transfuziilor, circulatiei extracorporale si dializei. Ext: sindrom varicos si complicatiile lui; flebita varicoasa postchirurgicala; complicatiile safenectomiei; traumatisme si contuzii; edeme si infiltratii localizate; hematoame subcutanate. Afectiuni traumatice musculo-tendinoase si capsulo-ligamentare.
Doze si recomandari:
Administrare injectabila: adulti si copii: inj. intravenos 400-600 UI/kg/zi; varstnici: reducerea dozei la jumatate. Ext.: Se aplica de 1-3 ori pe zi cate 3-10 cm gel pe suprafata afectata, masand usor.
Contraindicatii:
Prudenta in antecedente de trombopenie dupa administrare de heparina sau heparinoizi; tendinta de hemoragii la pacienti cu tulburari de hemostaza, cu exceptia coagulopatiei de consum nedatorata heparinei; leziuni organice cu risc hemoragic; endocardite infectioase acute (cu exceptia celor ce survin pe proteze mecanice); perioada postoperatorie, dupa interventii chirurgicale cerebrale sau medulare; accident cerebrovascular hemoragic; alergie la heparina.
Atentionari:
Administrare injectabila: controlul de laborator al coagularii sangelui si numararea trombocitelor inaintea inceperii tratament, apoi la intervale de 2-3 zile; evitarea manevrelor ce pot leza vasele de sange; prudenta in IH, IR, HTA, bolile vasculare retiniene, traumatisme; Ext.: Nu se va aplica in caz de sangerare, pe plaga sau pe mucoasa. interactiuni medicamentoase: acid acetilsalicilic, AINS, ticlopidina, anticoagulante orale, glucocorticoizi sistemici (doze mari), dextran 40. Sarcina si alaptare.
Reactii adverse:
Accidente hemoragice; hematoame la locul inj. s.c. sau noduli inflamatori; rar: trombocitopenie severa, necroza cutanata la locul inj., manifestari alergice cutanate sau sistemice; osteoporoza (in cazul tratament prelungit cu doze mari); cresterea transaminazelor, eozinofilie; exceptional alopecie, priapism; cateva cazuri de hipoaldosteronism cu hiperkaliemie si/sau acidoza metabolica.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Afectiuni cutanate in diabetul zaharat
Generalitati Diabetul zaharat este in prezent o cauza majora de morbiditate si mortalitate. Frecvent este insotit de diverse manifestari cutanate. Aproximativ o treime dintre pacientii diabetici pot sa prezinte manifestari dermatologice. Perturbarea metabolismului...citeste mai mult
-
Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului
Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului poate ajuta in reducerea liniilor fine, ridurilor, imperfectiunilor sau cicatricilor cauzate de acnee. Este folosita pentru tratamentul diverselor afectiuni si este cunoscuta si sub alte denumiri ca: lasabraziune, peeling cu...citeste mai mult
-
Slabeste cu antrenamentul de forta
Toata lumea spune ca antrenamentul cu greutati te ajuta sa ai muschi mai mari si mai puternici, iar cel cardio este bun daca vrei sa slabesti. Desi perfect adevarat, lucrurile nu sunt chiar atat de rigide. Daca esti ca mine – un impatimit al fiarelor, care nu prea...citeste mai mult
-
Testele cutanate pentru depistarea alergiilor
Definitie In timpul unui test cutanat alergic, pielea este expusa la o substanta care determina alergie (alergen) si apoi se urmaresc semnele reactiei alergice locale. Impreuna cu istoricul medical al pacientului, testele la alergeni pot confirma daca anumite semne si...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter