Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vesicare, comprimate filmate

Publicat la data de: 05 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vesicare, comprimate filmate

Compozitie

Substanta activa este succinat de solifenacin 5 mg sau 10 mg - Celelalte componente sunt amidon de porumb, lactoza, hipromeloza (E464), stearat de magneziu, macrogol, talc, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172) Cum arata Vesicare si continutul ambalajului Comprimatele de Vesicare 5 mg sunt rotunde, de culoare galben deschis si inscriptionate cu imaginea companiei si codul „150” pe aceeasi parte. Comprimatele de Vesicare 10 mg sunt rotunde, de culoare roz deschis si inscriptionate cu imaginea companiei si codul „151” pe aceeasi parte. Comprimatele de Vesicare sunt ambalate in cutii cu blistere cu 3, 5, 10, 20, 30, 50, 60, 90 sau 100 de comprimate. Comprimatele de Vesicare pot fi ambalate si in cutii PEiD cu capac de siguranta, cu 100 de comprimate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Indicatii

Tratament simptomatic al incontinentei urinare, mictiuni frecvente la pacienti cu vezica hiperactiva.

Substanta activa din Vesicare apartine clasei de substante anticolinergice. Aceste medicamente sunt utilizate pentru reducerea hiperactivitatii vezicii urinare. Aceasta va permite sa asteptati o perioada mai mare de timp inainte de a trebui sa mergeti la toaleta si determina cresterea cantitatii de urina care poate fi mentinuta in vezica urinara. Vesicare se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor unei afectiuni denumita vezica hiperactiva. Aceste simptome includ: nevoia impetuoasa si brusca de a mictiona fara o senzatie de atentionare, nevoia de a mictiona frecvent si pierderi de urina datorate faptului ca nu puteti ajunge la timp la toaleta.

Doze si mod de administrare

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur de ceva. Vesicare se administreaza oral si se inghite intreg cu putin lichid. Poate fi administrat cu sau fara alimente, dupa preferinta. Comprimatele nu trebuie zdrobite. De obicei, doza este de 5 mg pe zi, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra v-a recomandat sa luati 10 mg pe zi.

Contraindicatii

Retentie urinara, megacolon, miastenie, glaucom, insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa, bolnavi sub hemodializa.

Copii si adolescenti

Vesicare nu trebuie utilizat de copii sau adolescenti cu varsta mai mica de 18 ani. Spuneti medicului dumneavoastra inainte de inceperea tratamentului cu Vesicare daca va aflati sau vati aflat in oricare dintre situatiile expuse mai sus. Au fost raportate cazuri de angioedem (alergie cutanata care determina aparitia de umflaturi aparute la nivelul pielii, imediat sub epiderma) cu obstructia cailor respiratorii (dificultati in respiratie) la unii pacienti in tratament cu succinat de solifenacin (Vesicare). Daca apare angioedem, trebuie imediat intrerupta utilizarea de succinat de solifenacin (Vesicare) si trebuie administrat tratament adecvat si/sau luate masurile corespunzatoare. inainte de inceperea tratamentului cu Vesicare, medicul dumneavoastra va evalua daca exista si alte cauze pentru care prezentati nevoia de urinare frecventa (de exemplu in caz de insuficienta cardiaca (inima nu mai are suficienta putere pentru a pompa sangele) sau afectiuni ale rinichilor). Daca aveti infectie urinara, medicul dumneavoastra va va prescrie tratament antibiotic (un tratament impotriva unei anumite infectii bacteriene).

Interactiuni

Vesicare poate fi administrat cu sau fara alimente, in functie de preferinta.

Precautii

Vesicare contine lactoza. Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca medicul dumneavoastra v-a spus ca suferiti de o afectiune genetica rara de intoleranta la galactoza, deficit de Lapp lactaza sau tulburari de absorbtie a glucozei-galactozei.

Sarcina si alaptare

Nu trebuie sa utilizati Vesicare daca sunteti insarcinata, cu exceptia situatiilor in care este clar necesar. Nu utilizati Vesicare pe perioada alaptarii, deoarece solifenacin poate sa ajunga in lapte. Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza orice medicament.

Capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Vesicare poate determina incetosarea vederii si uneori somnolenta si oboseala. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca prezentati oricare dintre aceste efecte secundare.

Reactii adverse

Anticolinergice: uscaciunea gurii, dispepsie, constipatie, tulburari oculare.

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.Daca manifestati o reactie alergica sau reactie severa la nivelul pielii (de exemplu, aparitia de basici si decojirea pielii), trebuie sa anuntati imediat medicul dumneavoastra sau asistenta medicala. Au fost raportate cazuri de angioedem (alergie cutanata care se manifesta prin aparitia de umflaturi imediat sub piele) cu obstructia cailor respiratorii (dificultati la respiratie) la unii pacienti in tratament cu succinat de solifenacin (Vesicare). Daca manifestati angioedem, administrarea de succinat de solifenacin (Vesicare) trebuie intrerupta imediat si trebuie aplicate tratamentul si/sau masurile adecvate. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la administrarea de solifenacin:

Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 utilizatori): - uscaciunea gurii.

Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 utilizatori): - vedere incetosata, - constipatie, - greata, - digestie dificila, - durere abdominala. Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori): - infectia cailor urinare, - inflamatia vezicii urinare, - somnolenta, - modificari ale gustului, - uscaciunea ochilor, - uscaciunea mucoasei nazale, - dificultati in a urina, - oboseala, - acumulare de apa in tesuturile periferice.

Rare (afecteaza mai putin de de 1 din 1000 utilizatori): - ameteli, - durere de cap, - obstructia intestinului gros, - formarea de scaun foarte tare, - varsaturi, - mancarime pielii, - eruptii cutanate, - retentie de urina.

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori): - halucinatii, - confuzie, - eruptii cutanate circumscrise ulcerate si dureroase, - umflarea ochilor, fetei, gurii, limbii si extremitatilor, - eruptii cutanate insotite sau nu de mancarime,

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): - reactii alergice severe, - scaderea poftei de mancare, - delir, - cresterea presiunii intraoculare, - modificari de ritm si activitate electrica a inimii, - batai rapide ale inimii, - batai rapide si neregulate ale inimii care uneori sunt percepute, - afectarea functiei ficatului, - cresterea enzimelor hepatice, - exfolierea pielii, - slabiciune musculara, - afectarea rinichilor. Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Despre incontinenta urinara

    Am 47 de ani si sunt operata de 3 ani de cancer de col uterin.de 2 ani de zile ma confrunt cu o serie de probleme urinare :incontinenta urinara:am facut mai multe investigatii si tratamente dar nu am rezolvat nimic ba din contra s a inrautatit acum medicul care m a operat mi a dat un tratament...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter