Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ventolin, solutie injectabila

Publicat la data de: 02 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ventolin, solutie injectabila

Forma de prezentare

Solutie injectabila 0,5 mg/ml; cutie 5 f. 1 ml

Indicatii

Inhalator: tratament de urgenta si de intretinere precum si profilaxia astmului bronsic, bronsitei si emfizemului. Oral: tratamentul si profilaxia crizelor de astm, bronsitei si emfizemului. Injectabil: ameliorarea bronhospasmului sever.

Doze si mod de administrare

Inhalator adulti: bronhospasm acut si episoade intermitente de astm 1-2 inhalari in doza unica. Profilaxie sau tratamentul de intretinere: 2 inhalari de 3-4 ori/zi. Prevenirea bronhospasmului indus de exercitiu: 2 inhalari inainte de efort. Copii: bronhospasm acut, accese astmatice episodice sau inainte de efort 1 inhalatie.

Tratamentul de intretinere sau profilaxie: 1-2 inhalatii de 3-4 ori/zi. Oral adulti: 4-8 mg salbutamol de 3-4 ori/zi. Copii 2-6 ani: 2,5-5 ml sirop (1-2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii 6-12 ani: 5 ml sirop (2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii peste 12 ani: 5-10 ml sirop (2-4 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Injectabil: subcutanat si intramuscular 500 mcg (8 mcg/kg), cu repetare la fiecare 4 ore, daca este necesar. Intravenos 250 mcg (4 mcg/kg) injectat incet. Daca este necesar, doza poate fi repetata.

Contraindicatii

Inainte sa utilizati Ventolin, spuneti medicului dumneavoastra:

- Daca aveti antecedente de hipersensibilitate la oricare din componenti

- Daca sunteti insarcinata (sau intentionati sa ramaneti insarcinata)

- Daca alaptati

- Daca a trebuit vreodata sa opriti administrarea acestui medicament (sau a altuia) pentru ca ati facut alergie la el sau v-a determinat alte probleme

- Daca faceti tratament pentru o boala a tiroidei

- Daca faceti tratament pentru hipertensiune arteriala

- Daca aveti tulburari de ritm cardiac, inclusiv un puls foarte rapid

- Daca luati orice medicament pentru a controla tulburarile de ritm cardiac, inclusiv un puls foarte rapid

- Daca sunteti diabetic

Produsul inhalator nu se utilizeaza in tratamentul amenintarii de nastere prematura. tratamentul amenintarii de avort in primul sau al doilea trimestru de sarcina.

Cateodata, acest medicament ar putea sa nu fie adecvat pentru dumneavoastra si medicul dumneavoastra ar putea dori sa va prescrie un alt medicament.

Asigurati-va ca medicul dumneavoastra stie ce alte medicamente utilizati (cum ar fi medicamente diuretice, orice alte medicamente bronhodilatatoare, hormoni steroidieni), inclusiv acelea pe care le-ati cumparat fara prescriptie medicala de la farmacie.

Atentionari

Inhalator: tireotoxicoza. Nu se va asocia cu beta-blocante neselective. hipokaliemie, cu monitorizarea potasemiei. Oral: tratamentul pe termen lung cu salbutamol sirop creste riscul cariei dentare.

Reactii adverse

Tremor fin al muschilor scheletici, mai ales mainile. Ocazional dureri de cap, vasodilatatie periferica cu crestere compensatorie a frecventei cardiace. Reactii de hipersensibilitate (angioedem, urticarie, bronhospasm, hipertensiune arteriala si colaps foarte rar). crampe musculare. Agitatie la copii. Tahicardie foarte rar.

Conditii de pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Singulair sau montelukast teva?

    buna ziua, am doi copii 1,6 ani respectiv 3 ani ! ambii au tratament cu singulair! vreau sa va intreb daca pot inlocui singulair cu montelukast teva? avand in vedere diferenta mare de pret :120 lei , respectiv 0 lei! va multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter