Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Venoruton, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Venoruton, capsule

Indicatii
Durere si edem asociate varicelor stabilizate; varice si hemoroizi in timpul sarcinii (dupa cea de a patra luna). Edeme si alte simptome ale insuficientei venoase cronice, sindrom posttrombotic, tulburari trofice, dermatita varicoasa, ulcer varicos. Adjuvant in tratamentul de sclerozare a varicelor. Hemoroizi si complicatiile acestora.

Doze si mod administrare
2-3 capsule de Venoruton 300 zilnic, dupa mese. Dupa disparitia simptomelor, de obicei in 2-4 saptamani, se recomanda continuarea tratamentului pentru alte cateva saptamani pentru consolidarea rezultatelor obtinute. Doza de Venoruton nu are practic prag, ceea ce face posibila cresterea dozei, corespunzator fiecarui caz individual.

Compozitie
O-(-hidroxietil)-rutosid 300 mg.

Actiune terapeutica
Venoruton actioneaza pe peretele capilar, crescandu-i rezistenta si normalizandu-i permeabilitatea. Are efect inhibitor asupra agregarii eritrocitare si actiune protectiva pe endoteliul vascular. Venoruton se indica in tratamentul insuficientei venoase cronice prin reducerea edemelor si atenuarea simptomelor precum durere, crampe, tulburari trofice, dermatita varicoasa si ulcer varicos.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la principiul activ (O-(-hidroxietil)-rutosid).

Aveti grija deosebita cand utilizati Venoruton
Adresati-va medicului sau farmacistului inainte de a lua Venoruton daca: - prezentati tumefactii (edeme) la nivelul picioarelor provocate de boli ale inimii, rinichilor sau ficatului. Nu trebuie sa utilizati Venoruton deoarece acest medicament nu are efect in aceste boli.

Copii si adolescenti
Utilizarea Venoruton nu este recomandata la copii. Utilizarea altor medicamente Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Venoruton impreuna cu alimente si bauturi
Comprimatele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Daca sunteti gravida sau alaptati, daca credeti ca ati putea fi gravida sau planificati sa aveti un copil, cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a lua acest medicament. in concordanta cu recomandarile de siguranta general acceptate Venoruton nu trebuie utilizat in primele trei luni de sarcina.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Venoruton nu are efecte sau are efecte nesemnificative asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. in cazuri rare, au fost raportate stari de oboseala si ameteala. Daca sunteti obosit sau aveti ameteli, nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Venoruton
Venoruton 1000 mg comprimate efervescente contine: Sodiu: Acest medicament contine 3,56 mmol (82 mg) sodiu pe doza. Acest aspect trebuie luat in considerare de catre pacientii care urmeaza un regim alimentar cu continut redus de sodiu. Potasiu: Acest medicament contine 10,15 mmol (396 mg) potasiu pe doza. Acest aspect trebuie luat in considerare de catre pacientii cu functia renala afectata si de catre pacientii care urmeaza un regim alimentar cu continut redus de potasiu.

Masuri de precautie
Desi nu au fost relatate reactii adverse si nu au fost demonstrate efecte teratogene, se recomanda evitarea folosirii Venoruton in primele trei luni de sarcina.

Reactii adverse
Au fost raportate reactii adverse doar ocazionale si usoare, precum alergii cutanate, tulburari gastrointestinale minore, cefalee, simptome ce dispar rapid la intreruperea tratamentului.
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Unele efecte adverse pot fi grave si sunt foarte rare (pot efecta pana la 1 din 10 000 pacienti). OPRItI tratamentul cu Venoruton si cereti imediat ajutor medical daca apar urmatoarele simptome care ar putea fi semenele unei reactii alergice: - dificultate in respiratie sau inghitire - umflarea fetei, buzelor, limbii sau gatului - mancarime severa a pielii, cu eruptie rosie, urticarie sau umflaturi Daca experimentati aceste simptome, opriti utilizarea acestui medicament si cereti imediat ajutor medical. Alte reactii sunt de obicei usoare. Unele reactii adverse sunt rare (pot afecta pana la 1 din 1,000 pacienti): Tulburari gastrointestinale (inclusiv flatulenta, diaree, durere abdominala, disoconfort gastric sau dispepsie), senzatie de mancarime. Unele reactii adverse sunt foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10,000 de pacienti): Ameteala, durere de cap, oboseala, bufeuri. Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. Deasemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Pastrare
A se pastra la temperaturi sub 30`C, in ambalajul original. A se pastra tubul bine inchis. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Venoruton dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Venoruton
Substanta activa este troxerutin. Fiecare comprimat efervescent de Venoruton 1000 mg contine 1000 mg troxerutin. - Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, carbonat de potasiu, hidrogenocarbonat de potasiu, hidrogenocarbonat de sodiu, macrogol 6000, acesulfam potasic, povidona K 29-32, aroma de portocale 77909-71 (contine maltodextrina), stearat de magneziu.

Cum arata Venoruton si continutul ambalajului
Venoruton se prezinta sub forma de comprimate efervescente, de culoare galbena, rotunde, biplane, avand aroma de portocale. Cutie cu 2 tuburi din polipropilena inchise cu dopuri de polietilena prevazute cu desicant, continand fiecare 15 comprimate efervescente.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorii Novartis Consumer Health GmbH, Zielstattstrasse 40, 81379 Munchen, Germania

Acest prospect a fost aprobat in Martie 2015

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Dureri in timpul actului sexual

    Sunt o fata de 29 ani, de cam 2 ani ,am dureri cam mereu de ovare si in timpul actului sexual.A m facut un control anul trecut si analize la urina,au iesit negativ,am facut si papanicolau si mi-a iesit o infectie. Mi-au dat un tratament de ovule, creme vaginale, iar ovule, dar nu vad nici o...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter