Veinamitol 3500 mg, pulbere
Informatii prospect Veinamitol 3500 mg, pulbere
Compozitie
Pulbere pentru solutie buvabila in pachetele care contin 3500 mg substanta activa troxerutin.
Gel pentru administrarea locala care contine substanta activa troxerutin in proportie de 2%, excipienti pana la 100g; mai contine conservanti (nipagin, nipasol).
Actiune terapeutica
Proprietati: Troxerutinul este un orto-(-hidroxietil)-rutozid, un derivat semisintetic de rutin (rutozid), care este rutinozidul qvercetolului. Acesta face parte din grupul flavonoizilor, derivati ai fenilbenzo-piranului. Grupa flavonoizilor contine pigmenti galbeni raspanditi in fructele si frunzele verzi ale plantelor. Troxerutinul face parte din grupa vitaminei P, vitamina permeabilitatii.
In administrarea orala atinge un maxim in 2-3 ore, la o doza administrata de 2000 mg troxerutin, cu distributie larga la nivelul diferitelor organe. Este metabolizat la nivel hepatic, unde este glucuronoconjugat si transformat in trihydroxyetilquercetine. Dupa metabolizare mai persista o mica fractiune libera, activa pentru inca 48 ore. Eliminarea este predominent fecala in proportie de 65 %.
Conditionarea sub forma de gel este cea mai indicata pentru resorbtia cutanata. Troxerutinul are actiune favorabila asupra vaselor sanguine mici (capilarelor), normalizand permeabilitatea si diminuand fragilitatea acestora. Reduce rapid durerile, inflamatia in caz de edem, precum si celelalte manifestari acute din maladiile cronice venoase sau cele de origine traumatica (entorse, contuzii musculare).
Indicatii
Dureri si edeme ale membrelor inferioare cauzate de boli cronice ale venelor sau de origine traumatica. ameliorarea durerilor cauzate de tratarea varicelor cu injectii sclerozante. profilaxia si tratamentul varicelor din timpul sarcinii. Afectiuni ale venelor din diferite regiuni ale corpului: hemoroizi, flebite, trombo-flebite superficiale, stari postflebitice, tulburari trofice, dermite varicoase. Entorse, contuzii musculare. tratamentul semnelor functionale ale crizei hemoroidale.
Doze si mod de administrare
Pulberea se administreaza 1 pliculet pe zi, de preferat in timpul meselor.
gel este o formula adaptata aplicarii repetate pe piele si ideala pentru tratamentul local. Gelul se aplica pe portiunile afectate, dimineata si seara, masand usor suprafata pielii in sensul circulatiei de intoarcere a sangelui pana la resorbtia completa. Se aplica cu usurinta si da o senzatie de prospetime. Are un miros slab, specific, si se indeparteaza usor cu apa. In forme clinice avansate, aplicarea gelului se face concomitent cu tratamentul oral, sub supraveghere medicala si eventual in asociere cu anticoagulante.
Conditii de pastrare: se pastreaza ferit de lumina, caldura si umiditate.
Contraindicatii
hipersensibilitate la una din componentele preparatului.
Masuri de precautie
Nu se recomanda aplicarea pe mucoase, eczeme sau pe rana deschisa (ulcer varicos), ci doar pe pielea intacta, fara leziuni.
Reactii adverse
Produsul este in general bine tolerat. La persoanele foarte sensibile este posibila aparitia urticariei sau a pruritului. In acest caz se intrerupe aplicarea gelului si se informeaza medicul. In administrarea orala poate determina greata si uneori diaree datorita prezentei manitolului.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Glutetimida
Descriere Glutetimida (2-etil-2-fenil-glutarimida) a fost introdusa la mijlocul anilor '50 si a devenit rapid un drog foarte popular in anii '70 si '80 pentru potentialul sau de abuz. Este un amestec racemic care se prezinta sub forma de cristale incolore sau de...citeste mai mult
-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest
CAPITOLUL I - Dispozitii generale HOTARARE nr. 1.875 din 22 decembrie 2005 privind protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 24 ianuarie 2006 In temeiul art. 108...citeste mai mult
-
Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007
Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter