Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vasonit retard, comprimate filmate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vasonit retard, comprimate filmate

Compozitie
Fiecare comprimat filmat contine 600 mg pentoxifilina.

Actiune tearapeutica
Pentoxifilina este un derivat xantinic cu actiune vasodilatatoare si de sporire a elasticitatii eritrocitelor; se utilizeaza atat in tratamentul tulburarilor circulatorii ale membrelor, cat si al vaselor cerebrale. Spre deosebire de alti derivati ai metilxantinei, pentoxifilina nu are efect stimulativ asupra sistemului nervos central. Prin modul sau de conditionare, produsul Vasonit retard asigura o actiune prelungita.

Indicatii
tulburari circulatorii ale membrelor, indeosebi in boala "privitorilor de vitrine".

Doze si mod de administrare
Comprimatele se vor administra oral fara a fi zdrobite, cu lichid, dupa mese. Doza zilnica va fi stabilita de catre medic, urmand a fi respectata cu strictete de catre pacient. in medie, se va administra cate un comprimat de 1-2 ori/zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la pentoxifilina, cofeina, teobromina, teofilina; infarct miocardic acut; hemoragii ale vaselor mari; hemoragii retiniene; predispozitie la hemoragii retiniene in hipertensiune si diabet; perioada de sarcina si alaptare.

Masuri de precautie
In urmatoarele afectiuni pentoxifilina se va administra doar dupa ce se iau masuri stricte de precautie: scleroza sau stenoza vaselor coronariene sau cerebrale asociate cu hipertensiune arteriala; aritmii cardiace severe; hipotensiune arteriala pronuntata.
De asemenea, se vor avea in vedere urmatoarele: tratamentul cu pentoxifilina va fi intrerupt la aparitia unei hemoragii retiniene; daca exista contraindicatii sau daca pacientul resimte efecte secundare in timpul tratamentului, acestea vor fi semnalate pentru a intra in atentia medicului curant; in caz de insuficienta cardiaca se impune un tratament prealabil cu glicozide cardiotonice.
Sarcina si alaptare: aparitia unei sarcini in timpul tratamentului cu pentoxifilina trebuie imediat semnalata medicului.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: se recomanda prudenta in administrarea pentoxifilinei la conducatorii auto sau la persoanele ce deservesc utilaje, datorita posibilitatii de aparitie a simptomului de vertij.

Reactii adverse
Frecvent: tulburari digestive (inapetenta, greata, voma, pirozis, dureri gastrice, diaree); reactii cutanate; cefalee, ameteli.
In cazuri rare: valuri de caldura, palpitatii, simptome asemanatoare cu cele din stenoza vaselor coronariene, hipotensiune arteriala.
In cazuri izolate: tulburari de ritm cardiac, icter, modificari ale tabloului sangvin, trombocitopenii, predispozitie la hemoragii ale pielii, mucoaselor si ale tractului digestiv.


 

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal

    Generalitati Dizabilitatea intelectuala, denumita in trecut retard mintal, se caracterizeaza prin inteligenta sau capacitatea mentala sub medie si lipsa unor competente necesare pentru desfasurarea normala a vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de...citeste mai mult

  • Betablocante adrenergice

    Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter