Vaccin viu rujeolos (vvr-ic), fiole
Informatii prospect Vaccin viu rujeolos (vvr-ic), fiole
Compozitie
O doza de vaccin contine minimum 1 000 DICT50 (doze infectante 50% in cultura de tesut) in volum de 0,5 ml. vaccinul nu contine penicilina. Diluentul este constituit din apa bidistilata apirogena.
Prezervant: vaccinul contine stabilizator (gelatina-sorbitol).
Actiune terapeutica
Induce un raspuns imun specific, caracterizat prin aparitia de anticorpi.
Indicatii
Vaccinarea antirujeoloasa se practica incepand de la varsta de 9 luni implinite.
Se vor revaccina toti copiii de varsta scolara (clasa I, 7-8 ani).
Nu vor fi exclusi de la vaccinare copiii pentru care rujeola reprezinta un factor major de risc: copiii cu insuficienta respiratorie, astm, cardiopatie, encefalopatie, hipotrofie, tuberculoza (exceptand formele evolutive grave) sau mucoviscidoza.
Vaccinarea cu VVR-IC este eficienta in primele 4 zile de la contactul cu un caz de rujeola; dupa acest interval de timp devine treptat ineficace.
Doze si mod de administrare
Vaccinul se reconstituie prin rehidratare cu diluent. Nu se va utiliza ser fiziologic. Reconstituirea corecta a vaccinului, in al carui stabilizator intra si gelatina, presupune evitarea utilizarii diluentului rece (pastrat la + 4C). Vaccinul corect reconstituit se prezinta ca solutie galben-roz spre rosu. Doza individuala este de 0,5 ml. Cantitatea de diluent necesara pentru reconstituire variaza in functie de numarul de doze de vaccin continut in fiole, fiind egala cu numarul de doze x 0,5 ml. Dat fiind pierderile mici, inevitabile, de pe traseul acului, se recomanda rehidratarea in exces de diluent (0,05 ml in plus pentru o doza). Reconstituirea fiolei de vaccin se va face numai in momentul in care este prezent copilul, respectiv copiii de vaccinat, corespunzator numarului de doze individuale continut in fiola care se deschide. Vaccinul reconstituit nu se recongeleaza. Vaccinul se administreaza subcutanat, in zona deltoidiana, dupa dezinfectarea tegumentului cu alcool.
Contraindicatii
Boli acute cu afectarea starii generale;
Boli transmisibile si infectioase pe o perioada de 14 zile de la incetarea fazei acute; Contacti siguri de varicela, rubeola, parotidita etc. din colectivitatile de copii (numai cu avizul medicului epidemiolog);
Afectiuni maligne;
Tuberculoza evolutiva;
Imunodepresie (infectie cu HIV, leucemie, limfom, cancer generalizat,
Terapie cu alkilanti, antimetaboliti, radiatii sau cantitati mari de corticosteroizi).
Gradul de imunocompromitere al unei persoane trebuie determinat de medic. Intrucat rujeola poate cauza imbolnaviri severe la pacienti infectati cu HIV, vaccinul rujeolos este recomandat pentru toate persoanele cu infectie HIV. La persoanele infectate cu HIV care primesc regulat intravenos imunoglobuline, vaccinul rujeolos se va administra cu aproape 2 saptamani inainte de administrarea dozei lunare de imunoglobuline.
Tratamente prelungite cu steroizi (cu obligatia recuperarii la 3 saptamani de la incetarea tratamentului).
Administrarea de imunoglobuline cu mai putin de 6 saptamani anterior vaccinarii (cu obligatia recuperarii ulterioare).
Administrarea altor vaccinuri, cu mai putin de o luna inainte (cu exceptia vaccinului C.D.T.P., dupa care intervalul poate fi de numai 15 zile).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Rujeola, o boala infectioasa potential fatala
Ce este rujeola Rujeola, cunoscuta si sub numele popular de pojar, este o boala infectioasa foarte contagioasa, cauzata de virusul rujeolic, un virus din famili Paramyxoviridae. Rujeola reprezinta una dintre cele mai grave si raspandite boli ale copilariei, desi...citeste mai mult
-
Rujeola la adult
Ce este rujeola Rujeola, cunoscuta si sub numele de pojar, reprezinta una dintre “ bolile copilariei”. Aceasta patologie prezinta o contagiozitate extrem de ridicata si apare dupa contactul dintre om si virusul rujeolic. Este mai frecvent intalnita la...citeste mai mult
-
Rujeola
Ce este rujeola Rujeola sau pojarul este o infectie virala tipica copilarilei,foarte contagioasa ce se transmite aerian in special primavara,de la alte persoane bolnave prin tuse,stranut sau contactul direct cu suprafetele contaminate deorece virusul traieste cel...citeste mai mult
-
Rujeola - o infectie extrem de contagioasa
Generalitati Rujeola este o infectie respiratorie foarte contagioasa cauzata de un virus care provoaca o eruptie pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra, tuse, secretii nazale si oculare. Anual, peste tot in lume se produc aproximativ 20 de...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin
Ce parere aveti de acest vaccin?am auzit multe pareri pro si contra legate de aceste vaccinuri,sunt trei cervarix,silgard si gardasil.de ultimele doua am auzit multe pareri contra in schimb de cervarix multa lume il lauda....voi ce spuneti?ati facut care acest vaccin?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter