Vaccin tifoidic liofilizat pentru uz intradermic, fiole
Informatii prospect Vaccin tifoidic liofilizat pentru uz intradermic, fiole
Compozitie
vaccinul tifoidic liofilizat pentru administrarea intradermica este un amestec de culturi de S. typhi inactivate prin incalzire la 56C timp de o ora, uscate prin liofilizare, cu o concentratie de 2,5 miliarde germeni/ml (vaccin pentru copii) si 5 miliarde germeni/ml (vaccin pentru adulti)
Actiune trapeutica
vaccinul tifoidic este un produs profilactic care, prin stimularea specifica a mijloacelor de aparare celulara si umorala, confera organismului imunitate fata de febra tifoida.
Indicatii
In profilaxia febrei tifoide.
Doze si mod de administrare
Din vaccinul liofilizat, dupa suspensionare (1 ml sau 5 ml diluent la o fiola de produs liofilizat de 1 ml si respectiv 5 ml) si omogenizare, se injecteaza 0,1 ml in regiunea deltoidiana strict intradermic.
Vaccinul de 2,5 miliarde germeni/ml se utilizeaza la copiii pana la 12 ani, iar vaccinul de 5 miliarde germeni/ml se administreaza la persoanele peste 12 ani.
Vaccinul suspensionat se foloseste in aceeasi zi.
Grupele de varsta si ritmul inocularilor sunt stabilite de Ministerul Sanatatii.
Contraindicatii
Inainte de vaccinare este obligatoriu a se lua anamneza si a se face controlul sumar al fiecarui individ care urmeaza a fi vaccinat.
Sunt considerate drept contraindicatii: bolile infectioase acute si convalescenta lor, cardiopatiile decompensate, angina pectorala sau infarctul miocardic in antecedente, maladia hipertensiva, ulcerul gastro-duodenal, nefrita acuta si cronica, insuficienta hepatica, diabetul, starile alergice (astm bronsic, eczeme etc.), graviditatea, bolile insotite de casexie, afectiuni ale sistemului nervos central (scleroza multipla etc.), bolile autoimune.
Reactii adverse
Dupa vaccinare pot surveni reactii generale si locale care incep la cca 3-5 ore dupa inoculare, ating un maxim la 10-14 ore si se sting dupa 24-48 ore.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Cand trebuie facut vaccinul antigripal?
Generalitati Gripa este prezenta si in acest sezon, iar protectia impotriva virusurilor ce o produc este extrem de importanta. Exista diferite metode de protectie, dar cea mai buna si mai indicata este reprezentata de vaccinarea antigripala. Centrele pentru...citeste mai mult
-
Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti
Efectele vaccinului Incepand din luna martie a anului 2020, odata ce pandemia a pus stapanire pe tara noastra, inchizand birourile, restaurantele si scolile din Romania, majoritatea parintilor au inceput sa isi faca griji in legatura cu copiii lor si cu faptul ca...citeste mai mult
-
Vaccinul pentru cancerul de piele ar putea deveni realitate
Generalitati Cancerul de piele a devenit una dintre cele mai frecvente cauze de deces in prezent, insa rata mortalitatii pe fondul acestei boli grave are sanse mari sa descreasca. Oamenii de stiinta spun ca, in viitorul apropiat, vaccinul care protejeaza...citeste mai mult
-
Vaccinarea - drept sau obligativitate?
Ce este vaccinarea Vaccinarea este o metoda activa de imunizare prin care se inoculeaza un vaccin si are rol profilactic impotriva anumitor boli severe sau mai putin severe. Dezvoltarea industriei vaccinurilor a capatat o amploare destul de mare in ultimii ani, iar...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin
Ce parere aveti de acest vaccin?am auzit multe pareri pro si contra legate de aceste vaccinuri,sunt trei cervarix,silgard si gardasil.de ultimele doua am auzit multe pareri contra in schimb de cervarix multa lume il lauda....voi ce spuneti?ati facut care acest vaccin?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter