Vaccin rabic, fiole
Informatii prospect Vaccin rabic, fiole
Compozitie
Vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactivat cu betapropiolactona 1/5 000.
Actiune terapeutica
Vaccinul rabic stimuleaza specific factorii de aparare ai organismului, inducand o stare de protectie antirabica.
Indicatii
Vaccinarea este indicata in toate cazurile de infectie rabica sau suspiciune de infectie, iar preventiv la persoanele expuse riscului infectiei rabice.
Doze si mod de administrare
Vaccinarea postinfectioasa se aplica dupa scheme diferentiate in functie de gravitatea infectiei, iar dozele de vaccin in functie de varsta pacientului.
Persoanele adulte si copiii peste 10 ani cu risc redus de infectie rabica primesc 7 inoculari subcutanate, una pe zi, a 2 ml.
Copiii sub 10 ani efectueaza inoculari subcutanate x 1 ml, urmate de inoculari intradermice (2 x 0,125 ml) in zilele a 24-a, a 34-a si a 90-a de la inceperea vaccinarii. La aceasta grupa de risc se asociaza seroterapia antirabica.
Contraindicatii
Nu exista.
Reactii adverse
Vaccinarea antirabica determina frecvent reactii usoare locale sau generale (hiperemie, edem, prurit, ameteli, cefalee, astenie, stari subfebrile etc.) dar s-au semnalat si reactii grave de tip nervos: nevrite, pareze, encefalomielite.
Reactiile grave au aparut mai frecvent la persoanele cu tare neurologice.
impune controlul zilnic al persoanelor vaccinate si se intrerupe vaccinarea la primele simptome de reactii.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Vaccinul antirabic: cand se face si cat timp este valabil
Ce este vacinul antirabic? Vaccinul antirabic este o injectie medicamentoasa ce previne infectia cu virusul rabic. Rabia este boala infectioasa provocata de acest virus si poate surveni in urma unei muscaturi de animal deja infectat cu virusul rabic. Fiind...citeste mai mult
-
Vaccinarea antigripala
Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult
-
Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal
Generalitati Majoritatea oamenilor gasesc diverse scuze pentru a refuza vaccinul antigripal precum: am avut gripa si nu a fost atat de grav, vaccinul antigripal ma imbolnaveste de gripa, in vaccinul antigripal exista niveluri toxice de mercur. Persoanele care...citeste mai mult
-
Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari)
Generalitati Indicatii - imunizarea activa fata de rujeola, oreion si rubeola, incepand cu varsta de 12 luni - imunizarea activa a copiilor care traiesc in colectivitati (crese, gradinite), incepand cu varsta de 9 luni; in acest caz este necesara revaccinarea...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin
Ce parere aveti de acest vaccin?am auzit multe pareri pro si contra legate de aceste vaccinuri,sunt trei cervarix,silgard si gardasil.de ultimele doua am auzit multe pareri contra in schimb de cervarix multa lume il lauda....voi ce spuneti?ati facut care acest vaccin?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter