Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vaccin diftero-tetanic pentru adulti (dt), fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vaccin diftero-tetanic pentru adulti (dt), fiole

Compozitie
O doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 2,5 Lf anatoxina difterica, 5 U.B. anatoxina tetanica, 2,5 mg fosfat de aluminiu.

Actiune teraputica
Vaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este un vaccin asociat care contine anatoxinele difterica si tetanica purificate si adsorbite pe fosfat de aluminiu

Indicatii
Vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) este destinat rapelurilor diftero-tetanice la adulti si eventual la adolescenti, conform dispozitiilor M.S. Poate fi utilizat si in tratamentul profilactic al plagilor tetanigene.

Doze si mod de administrare
Rapelurile cu vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) se efectueaza printr-o singura inoculare la adulti si eventual la adolescenti, inclusiv in plagi tetanigene. Se inoculeaza 0,5 ml, pe cale strict intramusculara, in portiunea latero-externa a coapsei (la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie). Pentru a evita formarea de noduli sau alte reactii nedorite, se utilizeaza ace de 5-7 cm. Produsul se inoculeaza cu alt ac decat cel utilizat pentru extragerea vaccinului, dupa agitarea prealabila a fiolei. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante de anafilaxie sau reactii anafilactoide la constituentele vaccinului; antecedente neurologice (encefalita sau afectiuni convulsive); boli acute cu evolutie moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme; convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Rare reactii dureroase locale; stari febrile moderate la 24-48 ore dupa injectie. Aceste fenomene secundare pot aparea in cazul nerespectarii stricte a modului de administrare.    

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Vaccinuri necesare pentru adulti

    Generalitati Vaccinurile ofera protectie pentru diverse boli grave sau potential letale. Care sunt vaccinurile necesare pentru adulti? Acest lucru poate fi neclar, mai ales pentru persoanele care au fost deja vaccinate in copilarie. Mai jos sunt...citeste mai mult

  • Sfaturi nutritionale pentru adulti in perioada Covid 19

    O alimentatie corespunzatoare, echilibrata in nutrienti, are un rol deosebit de important in functionarea adecvata a organismului si de protejare a acestuia impotriva diverselor afectiuni. Alimentele bogate in nutrienti si hidratarea corespunzatoare sunt vitale in...citeste mai mult

  • Cand trebuie facut vaccinul antigripal?

    Generalitati Gripa este prezenta si in acest sezon, iar protectia impotriva virusurilor ce o produc este extrem de importanta. Exista diferite metode de protectie, dar cea mai buna si mai indicata este reprezentata de vaccinarea antigripala. Centrele pentru...citeste mai mult

  • Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti

    Efectele vaccinului Incepand din luna martie a anului 2020, odata ce pandemia a pus stapanire pe tara noastra, inchizand birourile, restaurantele si scolile din Romania, majoritatea parintilor au inceput sa isi faca griji in legatura cu copiii lor si cu faptul ca...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin

    Ce parere aveti de acest vaccin?am auzit multe pareri pro si contra legate de aceste vaccinuri,sunt trei cervarix,silgard si gardasil.de ultimele doua am auzit multe pareri contra in schimb de cervarix multa lume il lauda....voi ce spuneti?ati facut care acest vaccin?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter