Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Unguent oftalmic cu triamcinolon+neomicin - unguent

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Unguent oftalmic cu triamcinolon+neomicin - unguent

Prospect produs: UNGUENT OFTALMIC, cu triamcinolon acetonid si neomicina sulfat








Afisare pentru tiparire
UNGUENT OFTALMIC, cu triamcinolon acetonid si neomicina sulfat
, unguent


combinatii









Compozitie: 100 g de unguent contine:



Triamcinolon acetonid

0,10 g



Sulfat de neomicina

1,00 g



Colesterol

4,00 g



Lanolina anhidra

12,90 g



Parafina lichida

54,00 g



Parafina farmaceutica

28,00 g





Actiune farmacoterapeutica: In formula unguentului este asociat un glucocorticoid sintetic de uz topic, dotat cu actiune antiinflamatoare, antipruritica si antialergica, superioara hidrocortizonului, cu un antibiotic cu spectru antibacterian larg. Ambele substante nu au efect sistemic si sunt, in general, bine tolerate de ochi si anexele sale.


Indicatii: Blefarite, eczeme palpebrale, salazion infectat, orjelet, conjunctivite alergice, estivale, foliculare. Keratite punctiforme si flictenulare; irite. In tratamentul preventiv al reactiilor inflamatoare si al complicatiilor infectioase in oftalmochirurgie. Iritatia sau infectia cavitatilor de enucleare.


Contraindicatii: Antecedente de hipersensibilitate la vreuna din componentele unguentului; afectiunile oculare de etiologie fungica sau virotica.

Administrare: Se aplica de 2-3 ori pe zi, pe pleoapa sau in fundul de sac conjunctival, o cantitate de unguent de marimea unui bob de grau. Durata tratamentului variaza in functie de susceptibilitatea germenilor si de intensitatea reactiilor inflamatorii asociate. Se continua tratamentul timp de cateva zile si dupa disparitia fenomenelor clinice.


Efecte secundare: Eventualele reactii de intoleranta locala, care de obicei nu necesita intreruperea tratamentului. Foarte rar in cazuri de iridociclita postoperatorie se semnaleaza intoleranta, caracterizata prin congestie, eczematizare palpebrala, hipersecretie seroasa.


Prezentare farmaceutica: Tuburi cu 6 g de unguent.


Conditii de pastrare: La adapost de caldura si umiditate.

A.P.P.: Producator: Antibiotice Iasi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Migrena oftalmica

    Generalitati Migrenele oculare sunt tulburari vizuale temporare nedureroase, care pot afecta unul sau ambii ochi. Desi ele pot fi infricosatoare, migrenele oculare sunt de obicei inofensive si se amelioreza de la sine fara medicatie in circa 30 de minute....citeste mai mult

  • Conjunctivita - cauze, simptome, tratament

    Ce este conjunctivita Conjunctivita este o inflamatie a mucoasei pleoapelor (tesutul subtire situat pe fata posterioara a pleoapelor si pe suprafata globului ocular, cu rol in apararea si mentinerea umeda a ochilor). Cauzele aparitiei conjunctivitei Cauzele...citeste mai mult

  • Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten

    Generalitati Ar putea sa para destul de simplu sa va achizitionati o crema hidratanta, dar cand va veti plimba printre rafturile magazinelor v-ati putea afla in dificultate. Exista creme hidratante pentru ten, corp, lotiuni sau unguente pentru pielea uscata,...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Unguent cu venin de vipera

    Buna ziua, Va rog, imi poate spune cineva numele unui unguent cu venin de vipera care se gaseste de cumparat in Romania? Multumesc.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter