Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ultracain ds forte, fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ultracain ds forte, fiole

Compozitie
Fiole de 1,7ml, 2 ml si flacoane de 20 ml pentru utilizari multiple continand 40 mg Articainhidroclorid + 0,006 mg Epinefrinhidroclorid + 0,5 mg Nadisulfit (pentru Ultracain DS) si 40 mg Articaina + 0, 012 mg epinefrina + 0, 5 mg Na disulfit (pentru Ultracain DS Forte).

Actiune terapeutica
anestezic local pentru anestezie terminala si de conducere. Actiunea se instaleaza rapid (timp de latenta 1 - 3 min) cu un puternic efect analgezic si foarte buna compatibilitate tisulara. Durata anesteziei este de 45 minute pentru Ultracain DS si de 75 minute pentru Ultracain DS Forte. Datorita concentratiei neobisnuit de mici de epinefrina (adrenalina) si actiunii sale intense, preparatul poate fi folosit si la asa-numitii "pacienti cu risc".Farmacocinetica: legare proteica in ser 95%. Dupa administrarea intraorala-submucoasa timpul de injumatatire este de 25+/-3min. Ultracain este un asa-numit "high clearance drog". Este eliminat preponderent pe cale renala.

Indicatii
Pentru Ultracain DS: interventii de rutina ca extractii unice/multiple necomplicate, prepararea cavitatilor si a bonturilor dentare pentru aplicarea de coroana, mai ales la pacientii cu afectiuni sistemice severe. Pentru Ultracain DS Forte: interventii chirurgicale la nivelul mucoasei sau a tesutului osos care necesita o ischemie mai puternica; interventii pulpare (amputari/extirpari), extractii desmodontotice, dinti fracturati (osteotomie), interventii chirurgicale de mai lunga durata (interventii Caldwell-Luc, osteosinteza percutanta, chistectomie, interventii mucogingivale, rezectii de rest radicular).

Doze si mod de administrare
Pentru extractiile necomplicate, fara inflamatie, ale dintilor superiori este de obicei suficient un depozit vestibular de 1,7 ml Ultracain pro dinte. In rare cazuri e necesara o a doua injectie de 1,7 ml. Cand este necesara o incizie/sutura la nivelul palatului este suficient un depozit palatinal de 0,1 ml propunct de sutura. In cazul extractiilor multiple ale dintilor invecinati numarul depozitelor vestibulare poate fi mai mic decat al dintilor de extras. Pentru extractiile simple ale premolarilor inferiori, in stadiul neinflamator, anestezia mandibulara nu e imperios necesara, fiind suficienta o anestezie terminala cu 1,7 ml Ultracain pro dinte. Pentru interventiile chirurgicale se va folosi Ultracain DS Forte. La adulti se vor administra maxim 7 mg Ultracain/kg corp.

Contraindicatii
hipersensibilitate la articaina si epinefrina. Datorita continutului de epinefrina este contraindicat in: tahicardie paroxistica, tahiaritmii cu frecventa inalta, glaucom. Utilizarea intravenoasa este contraindicata. Injectarea in tesut inflamat trebuie evitata. Nu se va administra la pacientii astmatici cu hipersensibilitate la sulfiti.

Reactii adverse
Functie de doza pot aparea tulburari nervoase centrale ca: toropeala pina la pierderea cunostintei, tulburari respiratorii pana la stop respirator, fasciculatii musculare, contractura musculara, greata, varsaturi. Tulburari circulatorii precum caderea tensionala, tahicardie sau bradicardie apar foarte rar in cazul folosirii acestui preparat; socul (ex.: anafilactic) sau stopul cardiac pot fi uneori provocate si de anestezia locala. Reactiile alergice nu pot fi excluse. Datorita concentratiei scazute de epinefrina, reactii adverse datorate acesteia apar rarisim. Datorita continutului in Na disulfit poate determina in cazuri rare, mai ales la pacientii cu astm bronsic reactii de hipersensibilitate, care se pot manifesta prin varsaturi, diaree, respiratie dificila, criza astmatica acuta, tulburari ale cunostintei, soc.

Conditii de pastrare: protejat de lumina la temperaturi sub 25 grade Celsius .

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Slabeste cu antrenamentul de forta

    Toata lumea spune ca antrenamentul cu greutati te ajuta sa ai muschi mai mari si mai puternici, iar cel cardio este bun daca vrei sa slabesti. Desi perfect adevarat, lucrurile nu sunt chiar atat de rigide. Daca esti ca mine – un impatimit al fiarelor, care nu prea...citeste mai mult

  • 9 alimente recomandate cand aveti gripa

    Generalitati Cele mai comune afectiuni ale anotimpului rece - raceala si gripa, pot fi usor ameliorate printr-o alimentatie sanatoasa. Gripa este insotita adesea de lipsa poftei de mancare si de reducerea cantitatii de alimente consumate; din acest motiv, este...citeste mai mult

  • Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro

    Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult

  • De ce malocluziile trebuie corectate?

    Anomaliile de ocluzie reprezinta o problema nu numai din punct de vedere estetic si psihologic ci si una functionala. - In cazul unei malocluzii (muscatura incorecta) dintii incorect pozitionati sunt supusi unor forte mai mari decat normal in timpul exercitarii...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter