Tri-regol, tablete
Informatii prospect Tri-regol, tablete
Indicatii
Contraceptie orala, tulburari menstruale functionale, dismenoree, in cazul sindromului premenstrual, pentru reglarea ciclului menstrual si in alte scopuri terapeutice. Tri-Regol este medicamentul care trebuie ales pentru femeile cu fenotip hormonal echilibrat. Deoarece functia endometrului este mentinuta in timpul tratamentului, acesta poate fi administrat atat la adolescente, la nulipare, cat si la femeile de varsta mijlocie.
Doze si mod de administrare
Administrarea produsului se va incepe in ziua a 5-a a ciclului menstrual si se va continua timp de 21 zile. Se va administra o tableta pe zi, la aceeasi ora, de preferinta seara, la culcare. Dupa aceasta, urmeaza o pauza de 7 zile, timp in care apare ciclul menstrual. Indiferent de durata sangerarii, dupa pauza de 7 zile, trebuie inceput un nou ciclu de administrare, de 21 zile. Aceasta schema va fi urmata atat timp cat se doreste prevenirea sarcinii sau reglarea ciclului menstrual. In cazul administrarii regulate, efectul contraceptiv va acoperi si perioada de pauza, de 7 zile. Compozitia celor trei tipuri de tablete este diferita. Administrarea se incepe cu tabletele galbene, se continua cu cele portocalii si, apoi, cu cele albe. Ordinea corecta numerica de administrare a tabletelor este indicata pe spatele pachetului. Daca, indiferent de cauza, se omite administrarea unei tablete, ea va fi administrata aditional, in cel mai scurt timp posibil. Inhibarea ovulatiei nu poate fi garantata daca intervalul dintre administrarea consecutiva a doua tablete depaseste 36 de ore. Administrarea in scop terapeutic se va face dupa alte scheme.
Compozitie
6 tablete galbene, fiecare continand 0,05 mg levonorgestrel si 0,03 mg etinilestradiol; 5 tablete portocalii, fiecare continand 0,075 mg levonorgestrel si 0,04 mg etinilestradiol; 10 tablete albe, fiecare continand 0,125 mg levonorgestrel si 0,03 mg etinilestradiol.
Contraindicatii
Sarcina. Dupa hepatita, tulburari functionale hepatice, icter sever de sarcina idiopatic existent in antecedentele patologice personale, colelitiaza, colecistita, colita cronica, prurit de sarcina sever in antecedentele patologice personale, tulburari ale metabolismului lipidic. Boli severe cardiace, hipertensiune arteriala severa, diabet zaharat sever, afectiuni endocrine, predispozitie la tromboza, tulburari cerebrovasculare in antecedentele patologice personale. Neoplasm mamar sau genital. Anemie pernicioasa, icter hemolitic cronic, sindroamele Dubin-Johnson si Rotor. Alaptare. Intoleranta.
Masuri de precautie
Se administreaza cu precautie in caz de varice, epilepsie, hipertensiune arteriala, tulburari psihiatrice insotite de depresie, diabet zaharat, miom uterin, mastopatie, precum si dupa varsta de 40 de ani. Fumatul agraveaza efectele secundare. Se recomanda efectuarea, anual, a unui frotiu vaginal (citologic). Deoarece, in caz de varsaturi sau diaree, continutul hormonal al tabletelor este redus - prin reducerea absorbtiei - efectul contraceptiv poate fi suprimat tranzitoriu. De aceea, in caz de diaree permanenta sau de varsaturi, administrarea tabletelor va fi intrerupta si va fi aplicata alta metoda contraceptiva. Pentru protectia fetusului, ciclul de administrare va fi intrerupt cu 3 luni inaintea unei sarcini planificate si vor fi aplicate alte metode contraceptive non-hormonale. In boli cronice si inaintea interventiilor chirurgicale, administrarea medicamentului va fi intrerupta (cu 6 saptamani inaintea unei interventii chirurgicale planificate).
Reactii adverse
La inceputul tratamentului, pot aparea: simptome gastrointestinale, tensiune in sani si greata care vor disparea la continuarea administrarii medicamentului. Pot aparea: modificari ale greutatii corporale (in plus sau in minus), modificari ale tolerantei la glucoza, cefalee, tulburari emotionale, oboseala, exantem, crampe musculare (in gambe), modificari ale libidoului. Sangerari vaginale moderate, care apar in cursul tratamentului, nu necesita intreruperea acestuia. Daca sangerarea este profuza, este necesara intreruperea tratamentului si efectuarea unui examen ginecologic atent. In functie de rezultatul examenului, poate fi initiata o noua cura de 21 de zile, incepand din cea de a 5-a zi a ciclului menstrual. Sangerarea moderata este, de obicei, de scurta durata si tinde sa se opreasca complet, la administrarile ulterioare de Tri-Regol. Tratamentul va fi oprit in caz de: sarcina; tromboza, embolism, tromboflebita; tulburari cerebrovasculare; infarct miocardic; tromboza retiniana; tulburari vizuale, exoftalmie, diplopie; cefalee recurenta sau severa; alte tulburari cronice, severe.
Interactiuni medicamentoase: Efectul poate fi redus sau suprimat, prin inductie enzimatica, de administrarea concomitenta a unor medicamente ca: rifampicina, fenobarbital, fenitoina, antibiotice cu spectru larg, sulfonamide, derivati pirazolonici.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Este daunatoare tableta pentru copii?
Tableta este o modalitate care ii ajuta pe copii sa isi petreaca mai usor timpul liber, datorita multitudinii de jocuri si aplicatii. Insa trebuie folosita in anumite conditii, pentru ca poate influenta negativ dezvoltarea armonioasa a micutilor. De la ce...citeste mai mult
-
Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii?
Generalitati In zilele noastre, copiii invata cum sa foloseasca telefoanele mobile, calculatoarele si tabletele la o varsta mai frageda ca oricand, unul din motive fiind primirea lor de la parinti. De cand adolescentii cresc intr-o epoca in care utilizarea...citeste mai mult
-
Colonoscopia virtuala
Generalitati Colonoscopia virtuala foloseste razele X si computerul (tomografia computerizata sau rezonanta magnetica nucleara) pentru a reda imagini bi- sau tri-dimensionale ale interiorului intestinului gros (colon) si rectului. Poate fi folosita in depistarea...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Anticonceptionale YAZ
as vrea sa va intreb daca stie cineva ceva despre aceste anticonceptionale (YAZ). mi-au fost recomandate de medicul ginecolog pentru reglarea menstruatiei si pt protejare.
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter