Tonsilotren
Informatii prospect Tonsilotren
Indicatii terapeutice
Afectiuni ale cailor respiratorii superioare, ca: amigdalita acuta, faringita catarala, faringita cronica, faringita cronica si recurenta, hipertrofia amigdaliana la copii, tratamentul postoperator dupa amigdalectomie.
Indicatii specifice:
Faringo - amigdalita acuta
Faringo - amigdalita cronica recurenta
Hiperplazia amigdaliana la copii
Dupa amigdalectomie
Beneficii:
Eficienta de peste 90%, dovedita clinic, in tratamentul faringo-amigdalitei acute nepurulente si a puseelor acute din formele cronice recurente
Stimuleaza raspunsul imun in timpul fazei acute
Reduce frecventa recaderilor si a recurentelor
Excelent tolerat, in special de catre copii
Indicat in tratamentul de lunga durata
Imbunatateste rapid starea generala
Actiuni:
Combinatie de remedii specifice pentru simptomele faringo-amigdalitei:
Atropinum sulfuricum:
Intervine in inflamatia si congestia cailor respiratorii superioare, tratamentul formelor supraacute si starilor febrile initiale ale infectiilor cu simptome tipice : eritem, disfagie, mucoase deshidrata.
Hepar sulfuris:
Rol in inflamatia persistenta si recurenta insotita de supuratie, abcese amigdaliene,faringo-otalgii, amigdale inflamate si purulente.
Kalium biochromicum:
Intervine in inflamatiile subacute si cronice ale mucoaselor respiratorii, cu secretii vascoase, aderente
Silicea:
Rol in inflamatia cronica, abcese si in hipertrofia amigdaliana la copil stimuleaza sistemul imunitar
Mercurius bijodatus:
Actioneaza in stadiile inflamatorii acute si subacute ale mucoaselor cavitatii bucale si gatului Descongestioneaza amigdalele hipertrofiate cronic si inflamate
Schema de tratament
Varsta | Forme Acute | Forme cronice si recurente |
Copii 2-12 ani | Doza de atac 1-2 zile 1 cp./2 ore, se continua cu 1 cp.de 3 ori/ zi | 1 cp. de 3 ori/zi, 6-8 saptamani Repetare de cateva ori/an |
Copii peste 12 ani, adulti | Doza de atac 2 zile ,1-2 cp./ora se continua 1-2 cp. de 3 ori /zi | 1-2 cp. de 3 ori/ zi, 6-8 saptamani Repetare de cateva ori/an |
Compozitie
1 comprimat (250,5 mg) contine: Atropinum sulfuricum trit. D5 12,5 mg; Hepar sulfuris trit. D3 10,0 mg; Kalium bichromicum trit. D4 50,0 mg; Mercurius bijodatus trit. D8 25,0 mg; Silicea trit. D2 5,0 mg si excipienti: monohidrat de lactoza, sucroza, stearat de magneziu.
Grupa farmacologica
Medicament homeopat.Actioneaza conform principiilor homeopate
Contraindicatii
A nu se administra persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la crom. Nu se recomanda utilizarea Tonsilotren de catre pacientii cu hiperfunctie tiroidiana fara consultarea prealabila a medicului.
Interactiuni medicamentoase
Nu se cunosc.Efectul unui medicament homeopat poate fi influentat nefavorabil de catre factori daunatori care tin de stilul de viata (consum de alcool,cafea, tutun, dieta bogata in grasimi).
Precautii
Nu sunt necesare.
Sarcina si alaptare
La fel ca orice medicament, Tonsilotren va fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii numai la recomandarea medicului.
Reactii adverse datorate medicamentului
Au fost raportate ocazional eruptii cutanate; acestea dispar dupa intreruperea tratamentului. A fost raportata ocazional aparitia sialoreei; reglarea se realizeaza prin reducerea dozei sau prin cresterea intervalului dintre doze.
Atentionari si precautii speciale de utilizare
Nu se recomanda la pacientii cu hiperfunctie tiroidiana fara sfatul medicului.Un comprimat contine 25 mg zahar si 122,5 mg lactoza.
Efecte asupra abilitatii de conducere a autovehiculelor sau de manevrare a utilajelor
Tonsilotren nu afecteaza abilitatea de conducere a autovehiculelor sau de manevrare a utilajelor.
Supradozaj
Ingestia accidentala a intregii cutii poate provoca la persoanele cu intoleranta la lactoza, tulburari la nivelul tubului digestiv sau pot avea efect purgativ.
Ambalaj
Cutie cu 60 de comprimate.
Pastrare: a se pastra la temperaturi de sub 25 grade C, in ambalajul original.
Produs fabricat conform normelor Uniunii Europene si avizat si de catre Ministerul Sanatatii din Romania. Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala.Se recomanda citirea cu atentie a prospectului. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Cancerul de san - importanta screeningului si tratamente inovative
Cancerul de san reprezinta cel mai frecvent cancer in randul femeilor si una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel global. Aproximativ jumatate din cazurile de cancer din randul femeilor pot sa fie explicate de catre factorii de risc. In plus 10% din cazuri...citeste mai mult
-
MedLife continua expansiunea la nivel national si inaugureaza primul spital multidisciplinar din regiunea Oltenia
Spitalul MedLife Craiova se ridica la o suprafata de 3400 mp si implica o investitie de aproape 6 milioane euro. Noua unitate ofera pacientilor din sud vestul tarii un circuit integrat de servicii medicale, acces la o echipa solida de medici buni, precum si la tehnologie...citeste mai mult
-
Alergiile si aerul uscat din interior: Cum sa gestionezi disconfortul respirator
Sezonul rece vine cu o serie de provocari pentru sanatatea respiratorie, mai ales pentru persoanele sensibile la alergeni precum acarienii sau mucegaiul. O problema frecventa in aceasta perioada este aerul uscat din locuinte, cauzat de sursele de incalzire artificiala,...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Viroza??
buna ziua.am un baietel de 4 ani care se imbolnaveste ff des...raceli,viroze,pneumonie,bronsiolite,faringite,rinofaringite,le-am si uitat sirul..l-am dus la diversi medici:medic de familie,care e si neonatolog,medici pediatrii,vreo 5,medici din oras de la noi sau de la gr.alexandrescu.fiecare...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter