Tisasen, drajeuri
Informatii prospect Tisasen, drajeuri
Compozitie
Ingredientul activ al Tisasen 10mg tablete filmate este senozid A si B, 10mg pe tableta. In tabletele filmate se afla de asemanea ingrediente inactive coloidal anhidrous silica, stearat de magneziu si celluloza microcristalina.
Indicatii
Tisasen este un laxativ. El poate fi folosit pentru o scurta perioada de tratamnet al constipatiei. El poate fi deasemenea folosit ca laxativ (purgativ) inaintea examinari X raze, endoscopice sau preoperator.
Doze si mod de administrare
Dupa indicatiile medicului curant.
Ca laxative Tisasen se foloseste pe o perioada scurta, nu mai mult de o saptamana.
La adulti si la copii peste 12 ani 20 mg/zi seara la culcare. Ca purgativ doza zilnica este de 20 si 40 mg/zi seara la culcare.Tisasen A+B nu se administreza la copii de 12 ani sau la tineri.
Contraindicatii
Nu se administreza Tisasen daca pacientul este hipersensibil la oricare din ingredienti. Nu se ia Tisasen inainte de a vorbi cu medicul curant daca aveti urmatoarele simptome: greata , varsaturi sau alte semne de apendicita (febra, dureri in fosa iliaca drepta), abdoment acut chirurgical, fecalom, dureri abdominale nediagnosticate.
Sarcina si lactatie.
Reactii adverse
Rareori, tranzitoriu poate apare flatulenta sau dureri abdominale. Administrarea pelungita poate produce diaree cu pierdere de apa si electoliti (potasiu), deasemanea este posibil sa produca o tulburare functionala a colonului. Senozidele pot colora in galben brun sau rosu urina. Daca aveti acestea sau oricare alte efecte secundare, anuntati medicul curant.
Interactiuni
In cazul in care se utilizeaza medicamente: antiaritmice, diuretice, digitalice si corticosteroizi consultati medicul inaintea inceperii tratamentului cu Tisasen.
Interactiuni speciale
Nu se va folosi medicamentul dupa data expirarii inscrisa pe cutie si blister.
Nu lasati medicamentul la indemana copiilor.
Daca aveti nedumeriri intrebati medicul curant sau farmacistul.
A se pastra la temperatura cuprinsa intre 15–30 grade Celsius, la loc uscat, in cutia originala.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter